DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM'nin verdiği tarih!

Güncelleme Tarihi:

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak İşte ÖSYMnin verdiği tarih
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2018 17:59

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı sınava katılım sağlayan yüz binlerce kişi tarafından araştırılan ve sorgulanan konular arasında yer almaya devam ediyor. Bu yıl ilk kez 81 ilde gerçekleşen DGS sınav sonuçları için heyecan dorukta. Peki, DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM'nin verdiği tarih!

Haberin Devamı

DGS sonuçlarıyla ilgili heyecanlı bekleyiş sürmeye devam ediyor. ÖSYM tarafından 21 Temmuz Cumartesi günü yapılan DGS sınavı için sonuç bilgisi merak ediliyor. DGS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ÖSYM tarafından yayımlanan sınav takvimiyle birlikte açıklandı. Peki, DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM'nin verdiği tarih!

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) merkezi tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı geçtiğimiz 21 Temmuz Cumartesi günü tamamlandı. Bu yıl ilk kez 81 ilde yapılan sınavda ter döken adaylar, 120 soru için verilen 150 dakikada sorulara yanıt bulmaya çalışmıştı.

Gözler şimdi ise ÖSYM tarafından ilan edilecek sonuç açıklama haberine çevrildi. ÖSYM'nin açıkladığı takvime göre 2018 DGS sonuçları 16 Ağustos'ta açıklanacak. Sonuçlar sadece 2018-2019 öğretim yılı için yapılacak yerleştirmede geçerli olacak.

Haberin Devamı

Adaylar, sonuçları, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilecek. Sonuçlar açıklandığı takdirde haberimizden takip edebilir ve sonucunu anında öğrenebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!