DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2017 19:15

DGS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı binlerce kişi tarafından en çok araştırılan konulardan birisi haline geldi. 2 yıllık üniversite okuyan öğrencilerin, lisanlarını 4 yıla tamamlamak için girdikleri DGS sınavının sonuçları için ÖSYM tarih verdi. Peki, DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

DGS sonuç tarihiyle ilgili soru işaretlerine yanıt geldi. ÖSYM tarafından 23 Temmuz 2017 Pazar günü gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı'nın sonuç tarihi sınav takvimi üzerinden duyuruldu. Peki, DGS sonuçları ne zaman açıklanacak

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2017 DGS sonuçlarının ÖSYM tarafından 30 Ağustos tarihinde açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.

ADAYLARIN SINAV SONUÇ BİLGİSİNDE NELER BULUNACAK?

Adayın sınav sonuç bilgisinde;

a) testin sayısal ve sözel bölümlerindeki doğru ve yanlış cevap sayıları
b) ön lisans başarı puanı
c) 2017-DGS puanları (yerleştirmede kullanılabilecek puan türlerine uygun puanları) yazılı olacaktır.

Haberin Devamı

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

BAKMADAN GEÇME!