2017 DGS sınav yerleri ÖSYM tarafından öğrencilerin erişimine açıldı! DGS sınavı ne zaman yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

2017 DGS sınav yerleri ÖSYM tarafından öğrencilerin erişimine açıldı DGS sınavı ne zaman yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2017 18:44

2017 DGS sınav yerleri yüz binlerce öğrenci tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında yer alıyor. DGS sınav yerleri bugün ÖSYM tarafından binlerce öğrencinin erişimine açıldı ve işlemler başladı. Sınav yerlerini öğrenmeye başlayan öğrenciler bir diğer yandan da DGS sınavının yapılacağı tarihi sorgulamaya başladılar. DGS sınavından önce öğrencilere ÖSYM tarafından 15 dakika uyarısı da yapıldı. Peki, DGS sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir? DGS sınavı ne zaman yapılacak? İşte detaylar.

Haberin Devamı

DGS sınav yerleri ÖSYM tarafından adayların erişimine açıldı. 23 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek DGS sınavı ile birlikte adaylar, okumuş oldukları Ön Lisans bölümlerini Lisans bölümüne tamamlama hakkında sahip olmak için er dökecek. Peki, DGS sınav yerleri nasıl öğrenilir? İşte, sınava hazırlanan adayların merakla araştırdığı DGS sınav yerleri ve detaylı bilgiler

ÖSYM’nin 2017 takvimine göre DGS, 23 Temmuz Pazar günü yapılacak. Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacak. Adaylar, saat 09.45’ten sonra sınav binalarına alınmayacak.

DGS SINAVI GİRİŞ YERLERİ BELLİ OLDU MU?

ÖSYM, sınav giriş yerlerinin açıklandığını şu şekilde duyurdu;

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2017 DGS) 23 Temmuz 2017 tarihinde uygulanacak olup adayların sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini,T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden saat 16:00'dan itibaren edineceklerdir.

DİKKAT!

Haberin Devamı

2017-DGS  23 Temmuz 2017 tarihinde saat: 10.00’da uygulanacak olup sınavın başlama  saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır.  Saat 09.45’ten sonra adaylar, sınav binalarına alınmayacaklardır.

Adaylara saygı ile duyurulur.

DGS SINAVININ UYGULANMASI

Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları zorunludur. Sınava girecek adayın yüzü, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olmalıdır. DİKKAT: Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır. Adaylar, saat 09.45’ten sonra sınav binalarına alınmayacaklardır. Adaylar, sınav salonuna Sınava Giriş Belgeleri ve nüfus cüzdanı/pasaportları kontrol edilerek alınacak ve sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtulacaklardır. Yerine oturan aday Sınava Giriş Belgesi ile nüfus cüzdanını/pasaportunu sırasının üzerine koyacaktır. Salondaki görevliler ilk iş olarak adayların tek tek kimlik kontrollerini yapacaklardır. Gerekli kimlik kontrolleri tamamlandıktan sonra salon başkanı adaylara sınav kitapçıkları ile içinde iki adet kurşun kalem, silgi, kalemtıraş ve peçete bulunan kutuların dağıtılmasını sağlayacaktır. Adaylar, kendilerine verilen sınav kitapçıklarında yer alan sayfaların baskısını hızlıca kontrol ettikten sonra, kitapçığın kapağı üzerindeki adı, soyadı, T.C. Kimlik Numarası/Y.U Numarası, sınava giriş belgelerinde yer alan Sınava Giriş Kodu bilgilerini yazacaklar ve ilgili alanlarda kodlayacaklardır. Bu işlemler yapıldıktan sonra sınav kitapçığının ilgili alanı, aday tarafından imzalanacaktır. Bu işlemlerin doğru ve eksiksiz olarak yapılmasından sınav görevlileri değil adayın kendisi sorumludur. Adayların sınava giriş belgelerinde yer alan SINAVA GİRİŞ KODU aday tarafından sınav kitapçığına yazıldıktan ve kodlandıktan sonra salondaki görevliler adayların sınava giriş belgelerini toplayacaklardır. Adaylar, daha sonra kitapçığın ön kapağının arka yüzündeki alanları, kendi el yazıları ile sınav başlamadan önce dolduracaklardır. Bu işlemler tamamlanınca salon görevlileri, adayın sınav kitapçığı üzerinde yer alan karekod etiketini, salon aday yoklama listesinde bu kitapçığı kullanan adayın adının yer aldığı bölüme yapıştıracaklardır. Salonda sınav evrakı poşeti açıldıktan sonra adayların, sınav süresinin ilk 105 dakikası tamamlanmadan ve son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmeleri yasaktır. Sınav sırasında adayların, kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dâhil) sınav salonundan çıkmaları yasaktır. Bu durumdaki adaylara kesinlikle izin verilmeyecektir. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday bir daha sınav salonuna alınmayacak ve sınavın ilk 105 dakikası dolana kadar sınav binasında bekletilecektir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!