Desi nedir ve nasıl hesaplanır? Desi hesaplama hakkında bilgi

Güncelleme Tarihi:

Desi nedir ve nasıl hesaplanır Desi hesaplama hakkında bilgi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2021 04:13

Kargo gönderimi gerçekleştirecek kişilerin karşısına son dönemlerde desi çıkıyor. Bunun ne olduğu ve nasıl ölçülmesi gerektiği merak edilen konular arasında yer almaktadır. Peki desi nedir ve nasıl hesaplanır? Desi hesaplaması hakkında tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

Belli başlı değerler ele alınmak suretiyle kargolar içinde desi hesaplaması gerçekleştirilmektedir. Bu durum aynı zamanda mesafe ile beraber ağırlık üzerinden işlem gerçekleştirme durumu olarak öne çıkar.

 Desi Nedir?

 Kargo gönderimleri için hacimsel ağırlık anlamına gelen unsur desi olarak bilinmektedir. Birçok farklı katman ve değer söz konusudur. Böylece kargo olarak herhangi bir paket hacimsel şekilde ele alınır ve buna göre fiyatı ortaya çıkarılır. Bu bağlamda fiyatlandırma ise paketin hacmine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Ortak şekilde bütün farklı kargo gönderimleri konusunda kullanılan bir hesaplamadır. Böylece orantılı olarak gönderilmesi gereken kargo için gerekli fiyatlandırma işlemi gerçekleştirilebilir.

 Desi Nasıl Hesaplanır?

Haberin Devamı

 Desi kargo gönderimleri için bir ölçü değeridir. Yurtiçi ya da yurtdışı yapılacak olan tüm kargo gönderimleri konusunda, hacimsel olarak ortak bir değer şeklinde ele alınır. Bu bağlamda ölçümü için gerekli olan birtakım unsurlar söz konusudur;

 - Gönderilecek paketin eni

 - Gönderilecek paketim boyu

 - Gönderilecek olan paketin yüksekliği

 Yukarıda verilen 3 farklı unsur ele alınmak suretiyle hacimsel açıdan kargo paketinin hesaplaması gerçekleştirilmektedir. Bu doğrultuda şekil ne olursa olsun boy ve en ile beraber yükseklik ele alınmak suretiyle şu şekilde bir işlem gerçekleştirilir;

 Kargo ile gönderim yapılacak olan paketin desisi hesaplanırken en, boy ve yükseklik birbiri ile çarpılır. Daha sonra ortaya çıkan bu çarpım ile beraber sonuç 3000 rakamına bölünür. Böylece ortaya çıkan rakamsal değer aynı zamanda fiyat olarak ele alınmaktadır. Yapılacak olan bütün farklı kargo gönderimleri adına ortak şekilde ele alındığını söylemek mümkün.

 Desi Hesaplama Hakkında Bilgi

 Taşımacılıkta kullanılan ölçü birimi desi olarak bilinmektedir. Bu birim aynı zamanda hacimsel bir ölçü birimi şeklinde de öne çıkıyor. Kısaca desi ölçümü herhangi bir kargo paketi doğrultusunda kolinin cm3 üzerinden 3000’e bölünmesi ile ortaya çıkmaktadır. Herhangi bir kolinin hacmini bulabilmek için ise, eni ve boyu ile yüksekliğinin çarpılması gerekmektedir. Burada unutulmaması gereken ele alınacak ölçüm değeridir. Yani en ve boy ile yükseklik üzerinde hacim hesaplaması yapılırken, bütün farklı kargo paketleri için cm ölçümü üzerinden işlem yapılır. Bu işlem ile beraber sonuç ortaya çıkarıldığında, kargo ücretinin ne olduğu anlaşılır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!