Dershane dönüşümleri devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Dershane dönüşümleri devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2014 10:17

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 2015’ten itibaren dershanelerin kapısına kilit vuracak kararı sonrası Türkiye’de bakanlıktan en son açılma izni alan Antalya’daki Yıldızlar Dershanesi, 1 yıllık dershane sürecinin ardından MEB’den temel liseye dönüşme iznini aldı ve binasını liseye dönüştürdü.

Haberin Devamı

Antalya’da 2013-2014 döneminde, MEB izniyle Türkiye’de açılan son dershane olan Yıldızlar Dershanesi, dershanelerin özel okula dönüşmesi projesi kapsamında, Türkiye’de okula dönüşüm iznini alan ilk dershane oldu. Özel liseye dönüşen bu dershanede öğrenciler, okula uyum için şimdiden hazırlık derslerine başladı.

Bakanlık onay verdi

Antalya’da İsmet Paşa Caddesi’ndeki dershane binasını ‘Taç Koleji’ markasıyla temel liseye dönüştüren Yıldızlar Dershanesi, bu yıl 50 öğretmeniyle 250 öğrenciye eğitim-öğretim hizmeti verecek. Bakanlığa başvuru neticesinde yerinde incelenen ve fiziki şartları yerine getirerek Taç Koleji Temel Lisesi olarak 2014-2015 dönemi öğrenci kayıtlarını da sürdüren okulda, önümüzdeki yıldan itibaren de anaokulu, ilkokul ve ortaokul da hizmet verecek.

Haberin Devamı

Açılan son dershaneydi

Yaklaşık 2 bin metrekare kapalı alanda tüm sınıfları yeniden düzenlenen Taç Koleji’nin kurucusu Ferhat Yıldız, dershanelerin okula dönüşümü projesi öncesinde çocukların eğitimin büyük kısmını okullar yerine zaten dershanelerde aldığına işaret ederek, "Milli Eğitim Bakanlığı’nın bize temel lise olabilme şansı tanıması üzerine başvurumuzu yaptık. Biz MEB’in izniyle Türkiye’de açılan son dershaneydik ve dershaneden de okula dönüşen ilk dershane olduk" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!