93 başarılı gence 465 bin TL ödül

Güncelleme Tarihi:

93 başarılı gence 465 bin TL ödül
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2017 10:00

Üniversite sınavlarında dereceye giren 93 öğrenci, Türkiye İş Bankası’nın ‘Altın Gençler’ projesi kapsamında 5’er bin olmak üzere toplam 465 bin TL para ve Avrupa’da trenle seyahat etme olanağı sağlayan Interrail biletiyle ödüllendirdi. Hürriyet’in ağustosta sayfalarına taşıdığı LYS’de 5 puan türünde birinci olarak Boğaziçi Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni kazanan görme engelli Fulya Akkaya da ödüllendirildi. İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali de gençlere başarı tüyoları verdi.

Haberin Devamı

Kimi tıp, kimi hukuk, kimi iktisat okuyor. Hepsi de Türkiye’nin farklı illerinden geldi. Ortak özellikleri ise 2017 yılında yapılan üniversite sınavlarında yüksek puanlar alıp derece yaparak yükseköğretim kurumlarına yerleşmeleri. Bu öğrencileri bir araya getirense, Türkiye İş Bankası’nın 42’nci kez verdiği ‘Altın Gençler’ ödülleri oldu. Ödül kapsamında bu yılki sınavlarda en yüksek puanları alarak üniversiteye yerleşen 93 genç, 5’er bin TL para ödülü ve Avrupa’da trenle seyahat etme olanağı sağlayan Interrail biletiyle ödüllendirildi. Türkiye’nin en iyi üniversitelerine en yüksek puanla yerleşen öğrencilerin başarılarını desteklemek ve onları motive etmek amacıyla verilen ödül için önceki gün düzenlenen programa, derece yapan üniversiteliler aile ve arkadaşlarıyla katıldı. Hürriyet’in ağustos ayında sayfalarına taşıdığı Lisans Yerleştirme Sınavları’nda (LYS) 5 puan türünde birinci olarak Boğaziçi Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni kazanan görme engelli Fulya Akkaya da ödüllendirilen gençler arasında yer aldı.

Haberin Devamı

ÇİĞ ZEKÂNIN İÇİ DOLDURULMALI
Gençlere kendi tecrübesinnden yola çıkarak başarı formülünü anlatan Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, “Zekânıza çok güvenmeyin. Çünkü iş dünyasında zekâdan çok disiplin önde gelir. Çıplak, çiğ zekânın içi; aileye, topluma ve bütün insanlığa katkı sunacak şekilde doldurulmalı. Çünkü hayat zekilerden çok disiplinlileri ödüllendiriyor. Siz de zekânızın üzerine mutlaka çalışkanlığı ve disiplini de ekleyin” diyen Bali, başarı ve mutluluğun formülünü şöyle anlattı:

BAŞARI VE MUTLULUĞUN FORMÜLÜ VAR
“Hayatta kendimce başarı ve mutluluğun formülünü yaptım. Bana göre başarı şöyle formulize edilebilir: ‘Başarı=niyet+kararlılık+çalışkanlık+disiplin’ Bu formül size başarıyı getirebilir. Ama mutlu kılar mı? Emin değiliz. Mutluluğun formülü başka. O da: ‘Mutluluk=uyum+sabır+hoşgörü+tevazu’ şeklinde söylenebilir.”

REHAVETE KAPILMAYIN
Adnan Bali’nin, gençlere verdiği başarı tüyoları ise şöyle:
“Başarılarınız hayatınızın hiçbir döneminde sizi rehavete kapılmaya götürmesin. Çünkü başarının en önemli özelliği sürdürülebilir olması. Bu saman alevi gibi bir sıçrama değil, hep üzerine koyarak devam etmeniz gerekiyor. Yani hep ortalama bir vasat oluşturacaksınız. Yani kısa vadeli başarıların başınızı döndürmesine izin vermeyin.

Haberin Devamı

FANUS İÇİNDE YAŞAMAYIN
Toplumdan kopmayın. Toplumla iç içe yaşamayı sürdürün, çok fazla yelpazeden insanlarla temasınızı asla kesmeyin. Bunu kendinize amaç edinin ve gayret gösterin. Çok steril, homojen, fanus içinde bir hayat yaşayan insanlar ne kadar iyi fikirle donanmış olsa da, topluma geri dönen bir anlayışla çalışamayabiliyorlar. Yanlışı, doğrusuyla beraber yaşamayı ve ona yönelik bağışıklıklar kazanmayı göz ardı etmeyin.

ÇOK YÖNLÜ OKUYUN
Çok okuyun, çoklu okuyun. Gerçekten çok okuyun. Ama çoklu okumadan kastım çok yönlülük. Birçok alanda okumaya çalışın. Sadece iktisatçı olan iyi bir iktisatçı değildir. Çünkü her şeyden önce entelektüel bir seviye ve derinlik kazanmanız lazım. Üniversitenin kelime anlamı bile o, evrenden geliyor. Sadece bir meslek grubunda ödev yapar gibi çalışmak değil hayat. Hobileriniz ve farklı alanlarda deneyimleriniz olmalı.

Haberin Devamı

KARNENİN SAĞ TARAFI DAHA ÖNEMLİ
Benim zamanımda 5’li puan sistemi kullanılıyordu. Karnenin bir sol bir de dağ tarafı vardı. Sol tarafında dersler yer alırdı. Sağ tarafında ise hal ve gidişatla ilgili puanlar bulunurdu. Hep karnenin soluna bakılırdı. Hayat bana karnenin sol tarafının önemli olduğunu, fakat sağının daha da önemli olduğunu öğretti. Sadece skorlar elde etmek başarı demek değil.

Üniversite sınavlarında derece yapan 93 başarılı öğrenci, 5 bin TL para ve Avrupa’da trenle seyahat etme olanağı sağlayan Interrail biletiyle ödüllendirdi. Türkiye’nin en iyi üniversitelerine en yüksek puanla yerleşen öğrencilerin başarılarını desteklemek ve onları motive etmek amacıyla Türkiye İş Bankası tarafındnan bu yıl 42’nci kez verilen ‘Altın Gençler’ ödül programına derece yapan gençler aile ve arkadaşlarıyla katıldı. Hürriyet’in ağustos ayında sayfalarına taşıdığı 5 puan türünde birinci olarak Boğaziçi Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni kazanan görme engelli Fulya Akkaya’da ödüllendirilen öğrenciler arasında yer aldı.

 

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLER DENEYİMLERİNİ ANLATTI

93 başarılı gence 465 bin TL ödül

Öykü Kurtpınar (Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi): Koç Lisesi’nden mezun oldum. Şu an Bilkent’te hukuk eğitimi alıyorum. TM-3’te 29’uncu oldum ve üniversiteyi burslu kazandım. Ben bayağı çalıştım, özellikle son yıl. Üniversiteye hazırlanan arkadaşlarım son yıl her şeyi unutup, test çözsünler.

93 başarılı gence 465 bin TL ödül

Fulya Akkaya (Boğaziçi Üniversitesi İktisat Fakültesi): Konya’dan geliyorum. Görme engelliyim. Aile ve öğretmenlerimin desteğiyle TM 1-2-3 ve TS-1-2 puan türlerinde birinci oldum. Sınava düzenli hazırlandım. Ailem ve öğretmenlerim gerekli kaynakların sağlanmasında bana her türlü desteği sundu. Üniversiteye hazırlanan arkadaşlarım düzenli çalışsınlar.

Haberin Devamı

93 başarılı gence 465 bin TL ödül

Tuğrulhan Göker (İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi): MF-1-4’te Türkiye ikincisi oldum. Diğer alanlarda ilk 10’larım var. Ben birinci sınıfta TÜBİTAK’ın fizik olimpiyatlarına hazırlandım. Bu benim matematik ve fizikte çok ilerlememi sağladı. Üniversiteye hazırlanan arkadaşlarım sistem değişmiş olmasına rağmen test çözmeye devam etsinler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!