Denizde mezuniyet

Güncelleme Tarihi:

Denizde mezuniyet
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2019 17:32

Mersin Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu'nda uluslararası kara sularda görev yapmak üzere eğitim alan genç denizciler, diplomalarını alarak mezun oldu. Mezun öğrenciler, geleneği devam ettirerek, üniformalarıyla denize girdi.

Haberin Devamı

Mersin Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu'nun mezuniyet töreni, merkez Mezitli ilçesinde bulunan Tece kampüsünde yapıldı. Törene, Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Saruhan Özerk İlbeyi, Mersin Deniz ve Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Halil Delibaş, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Okul Müdürü Öğr. Gör. Saruhan Özerk İlbey, "Bir dönem kapanıyor sizin için, bir dönem açılıyor. Güzel eğitimler aldınız, emek sarf ettiniz. Ben her birinizin dürüst, ahlaklı, sebatlı gençler olduğunu biliyorum. Ulu Önder Atatürk´ün gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda Denizcilik Meslek Yüksekokulu kimliğini taşıyacaksınız. Bunu hiç unutmayın. Onurla gururla taşıyın. Hepinize başarılar diliyorum" dedi.

Denizde mezuniyet

Haberin Devamı

Denizcilik Meslek Yüksekokul birincisi deniz ve liman işletmeciliği programı mezunu İlksen Çorak ise, "İnsanın ve insanlığın değerlerini öğrendik. İçinde bulunduğumuz topluma karşı görevlerimizi ve taşıdığımız üniformamızın sorumluluklarını kavradık. Bizlerin yetişmesinde, olgunlaşmasında büyük rol oynayan hocalarımıza ve benden desteğini esirgemeyen aileme teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Denizcilik Meslek Yüksekokulu'ndan 'yüksek onur' ve 'onur' derecesiyle mezun olan öğrencilere belgeleri takdim edildi. Daha sonra tüm mezunlara, öğretim elemanları tarafından temsili diplomaları verildi. Töreninin sonunda şapkalarını havaya fırlatarak mezun olmanın sevincini yaşayan genç denizciler üniforma ile denize girme geleneğini sürdürerek, kıyafetleriyle soluğu Akdeniz’in mavi sularında aldı.

BAKMADAN GEÇME!