Demir Leblebi ne demek? Demir Leblebi deyiminin anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Güncelleme Tarihi:

Demir Leblebi ne demek Demir Leblebi deyiminin anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2021 05:29

Deyimler günlük hayatta sıklıkla kullanılan, durum ifade etme amacı taşıyan söz gruplarıdır. Deyimler genel olarak mecaz anlam taşırlar. Kalıplaşmış söz gruplarıdır. Demir leblebi de bunlardan biridir. Demir leblebi ne demek? Demir leblebi deyiminin anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı nasıldır ve benzeri bilgileri derledik.

Haberin Devamı

Demir leblebi deyimi farklı anlamlarda kullanılmaktadır. Bir anlamı yenilmesi zor olan kişiyi ifade ederken başka bir anlamı ise yapılması, başarılması zor olan işi ifade etmektedir.

 Demir Leblebi Ne Demek?

 Demir leblebi deyimi günlük hayatta bazı kişileri veya bazı işleri ifade etme amaçlı kullanılmaktadır. O işin veya kişinin niteliğini ifade eder. Anlamı ise şu şekildedir: Yenilmesi zor olan kişi veya yapılması çok zor olan iş anlamındadır.

 Demir Leblebi Deyimin Anlamı (TDK) Nedir?

 Demir leblebi deyimi Türk Dil Kurumu tarafından tanımlanmıştır. Tanımı şu şekildedir: Kolay kabul edilmeyen etkili söz, başarılması çok zor olan bire iş, yenilmez derecede güçlü kimse.

 Demir Leblebi Deyiminin Örnek Cümle İçinde Kullanımı

 Demir leblebi deyimi günlük hayatta geçen cümleler içerisinde kullanılmaktadır. Örnek olarak: Onun için bu iş demir leblebi zorluğundadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!