Değiş Tokuş ne demek? Değiş Tokuş deyiminin anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Güncelleme Tarihi:

Değiş Tokuş ne demek Değiş Tokuş deyiminin anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2021 05:02

Daha etkili ve zengin bir anlatıma ulaşmak amacıyla sözcüklerin gerçek anlamlarından sıyrılarak kendilerine özgü bir anlam kazandığı kalıplaşmış söz gruplarına deyim denir. Değiş tokuş da bunlardan biridir. Değiş tokuş ne demek? Değiş tokuş deyiminin anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı nasıldır ve benzeri bilgileri derledik.

Haberin Devamı

Değiş tokuş bir takas eylemini gerçekleştirmektedir. Birinden bir şeyi alıp ve karşılığında başka bir şeyi verme şeklinde değiştirilir.

 Değiş Tokuş Ne Demek?

 Değiş tokuş deyimi günlük hayatta sıklıkla kullanılan deyimlerden biridir. Deyimin anlamı şu şekildedir: Birinden bir şeyi almak ve karşılık olarak o şeye bedel ola bir şey verme anlamına gelir. Takasın deyim şeklinde ifadesidir.

 Değiş Tokuş Deyiminin Anlamı (TDK) Nedir?

 Değiş tokuş deyimi Türk Dil Kurumu tarafından tanımlanmıştır. Bu tanım şu şekilde ifade edilmiştir: Bir şey verip yerine başka bir şey alma, takas yapma işi anlamına gelir.

 Değiş Tokuş Deyiminin Örnek Cümle İçinde Kullanımı

 Değiş tokuş deyimi günlük hayatta takası ifade etmek amacı ile cümle içerisinde kullanılır. Örnek olarak: Onun ile kalemleri değiş tokuş yaptık.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!