Default ne demek? İngilizce Default kelimesinin Türkçe anlamı nedir?

Güncelleme Tarihi:

Default ne demek İngilizce Default kelimesinin Türkçe anlamı nedir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2020 03:09

İngilizcede yaygın kullanılan kelimelerden biri default sözcüğüdür. Bu sözcük yaygın anlamını yanı sıra aynı zamanda birçok farklı anlamı üzerinden değerlendirilmektedir. Peki default ne demek? İngilizce default kelimesinin Türkçe anlamı nedir? İşte anlamları.

Haberin Devamı

Kökeni İngilizce olan default sözcüğü farklı anlamlar üzerinden ele alınmakta ve değerlendirilmektedir. Ancak yaygın olarak kullanılan ve Türkçede karşılığı olan kelime ise, ‘varsayılan’ biçiminde öne çıkıyor.

 Default Ne Demek?

 Herhangi bir durum ya da olay konusunda o durumun, ‘varsayılan’ ya da geçerli olan şeklindeki ifadesi İngilizcede, ‘default’ olarak karşılık bulunmaktadır. Bunun dışında ayrıca default kelimesi farklı anlamlar üzerinden de ele alınmaktadır.

 - Yükümlülüğünü yerine getirememek

 - Görevi yapmakta kusur işlemek

 - Hükmen mağlup sayılmak

 - Karşılaşmaya katılmamak

 - Mahkemeye gelmemek

 Bu şekilde daha birçok farklı anlamı olduğunu söylemek mümkün. Ancak günümüz İngilizcesi içerisinde Türkçe olarak karşılık ile en yaygın kullanılan anlamı, ‘varsayılan’ sözcüğü olarak öne çıkıyor. Bu anlamı ile beraber İngilizce içerisindeki cümlelerde kullanabilir ve ayrıca cümleyi daha iyi biçimde idrak edebilirsiniz. Günlük İngilizce konuşma da en yaygın kullanılan kelimelerden biridir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!