Danimarka Resmi Dili Nedir? Danimarka'da Konuşulan Diller Neledir?

Güncelleme Tarihi:

Danimarka Resmi Dili Nedir Danimarkada Konuşulan Diller Neledir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2022 14:07

Danimarka'da resmi dil olarak Danca kabul edilmektedir. Ülkenin resmi dili Danca olmasına rağmen en fazla konuşulan dil İngilizce olmaktadır. Dünya çapında 5 milyon insan Danca dilini konuşmaktadır. Peki, Danimarka resmi dili nedir? Danimarka'da konuşulan diller nelerdir? İşte, tüm detaylar.

Haberin Devamı

 Danimarka'da yaşayan yerli halk, mükemmel bir biçimde İngilizce konuşmaktadır. Danimarka'da ders veren çeşitler kurumlar olduğundan, kısa süre içerisinde resmi dil olan Danca öğrenilmektedir. 

 Danimarka Resmi Dili Nedir? 

 Danimarka'da resmi dil olarak Hint Avrupa dil ailesine ait Danca kabul edilmektedir. Her ne kadar Danca dili Danimarka'nın resmi dili olarak bilinse de bunu gösteren bir yasa bulunmamaktadır. Ülkenin bazı bölgelerinde Danca dilinin farklı lehçelerine rastlanmaktadır. Hatta Danimarkalılar ulusal televizyonları Danca altyazılı izlemektedir.

  Danimarka'da Konuşulan Diller Nelerdir?

 Danimarka'da konuşulan diller arasında İngilizce, Almanca ve Fransızca yer almaktadır. Danimarkalı sakinler akıcı bir şekilde İngilizce konuşabilmektedir. Her ne kadar akıcı bir şekilde İngilizce konuşabilseler de günlük yaşamda İngilizce kullanmayı tercih etmemektedir. Danca'yı öğrenmiş olan yabancılarsa, İngilizce ile iletişim kurmaktadır. Bunun nedeni, Danca'nın telaffuzundan kaynaklanmaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!