Çocuklara zorla yemek yedirmeyin

Güncelleme Tarihi:

Çocuklara zorla yemek yedirmeyin
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2015 17:06

Çocuklarda yeme alışkanlıkları konusunda farkındalık yaratmak amacıyla bir araya gelen uzmanlar, aileleri uyararak, “Çocuklara zorla yemek yedirmeye çalışmayın” dedi.

Haberin Devamı

Bahçeşehir Üniversitesi'nde (BAU), “Çocuklarda Yemek Bozukluğu ve Obezite” başlığı ile yapılan sempozyumda Türkiye'de ve dünyada çocuklarda yeme alışkanlıkları, yeme bozuklukları ve obezite gibi konular ele alındı. Yerli ve yabancı uzmanların katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, çocukların beslenme ve tat alışkanlıklarını nasıl kazandıkları, beslenme alışkanlıklarının alınan gıdalara göre nasıl şekillendiği, anne-babaların yapması gerekenler gibi başlıklar konuşuldu. Bahçeşehir Üniversitesi’nde görevli uzmanların yanı sıra klinik psikolog Dr. Gülin Güneri, Birmingham Üniversitesi'nden Dr. Gillian Harris ve Jackie Blissett gibi isimler de etkinlikte sunum yaparak katılımcılarla çeşitli bilgileri paylaştı. Yeni yaklaşım ve uygulamaların da ele alındığı sempozyumda, uzmanlar bebek ve çocukluk yaşlarından itibaren kazanılan beslenme alışkanlıklarının ömür boyu devam edebildiğini söyledi.
Türkiye'de son araştırmalarda erkeklerdeki obezite oranının kadınlara göre daha fazla arttığının ortaya çıktığını dile getiren Dr. Gülin Güneri, "Yeme bozuklukları daha çok Amerika, Avrupa gibi daha batı ülkelerinde görülen bir hastalıktı. Ancak Türkiye’de de görülüyor. İstatistiklere göre Türkiye'de 18-24 yaş arasındaki gençler, yeme bozukluklarından daha fazla etkileniyor. Çocuklara zorla yemek yedirmeye çalışmaktan vazgeçirilmeli" diye konuştu.

Haberin Devamı

Organizasyonda konuşan Doç. Dr. Ayşe Meltem Budak ise yemek bozukluklarının ölüme neden olan rahatsızlıklar içinde önemli bir payı olduğunu söyledi. Yeme bozukluğunda gelişim, anne-baba davranışı, genetik gibi faktörlerin de etkili olduğunu dile getirerek ailelerin bu konuda bilinçlenmesinin önemine değindi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!