Çocuk ve Medya Kongresi’ne 115 çocuk delege seçildi

Güncelleme Tarihi:

Çocuk ve Medya Kongresi’ne 115 çocuk delege seçildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2013 13:00

1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi’nin çocuk delegeleri belli oldu. Bütün çocukların doğal üye olacağı kongrede 115 çocuk, çocuk komisyonlarında görüşlerini açıklayacak ve Kongre Genel Kurulunu yetişkin delegelerle birlikte yönetecek. Kongrenin çocuk delegeleri, “Ben ve İletişim Araçları” başlığı altında, sözlü ve yazılı sunum, karikatür, poster, fotoğraf ve filmle görüşlerini açıklayacak.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın himayesinde, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Çocuk Vakfı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu işbirliğinde, Prof. Dr. Haluk Yavuzer başkanlığında 14-15 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi’nin çocuk delegeleri belli oldu.
Ortak yazılı açıklamaya göre, kongrede çocuk delege olabilmek için 31 Temmuz’a kadar başvuran 9-18 yaş grubu çocuklar arasından seçilen delegeler belirlendi. Bütün çocukların doğal üye olacağı kongrede 115 çocuk, çocuk komisyonlarında görüşlerini açıklayacak ve Kongre Genel Kurulunu yetişkin delegelerle birlikte yönetecek.
Kongrenin çocuk delegeleri, “Ben ve İletişim Araçları” başlığı altında, sözlü ve yazılı sunum, karikatür, poster, fotoğraf ve filmle görüşlerini açıklayacak.
Medyanın olumlu ve olumsuz etkileri üzerinde görüş açıklayacak 9-12, 13-15, 16-18 gruplarındaki çocuklar, komisyonlarda hazırlayacakları raporları kongre genel kuruluna sunacak. Genel kurulda önce çocuk raporları dinlenecek; çocuk görüşlerinin yer alacağı Çocuk Görüşü Kitabı basılacak ve kongre katılımcılarına dağıtılacak.
1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi’nin çocuk delegeleri ve sunum yapacakları alanlar şöyle:
Sözlü sunum: Ali Atıf Günaydın, Arife Erdoğan, Ayberk Demirok, Aybüke Sultan Mirzelioğlu, Beyza Keretli, Cansu Naz Eriş, Elif Küçük, İrem Başak Bilgin, Kutay Dayı, Mert Mete, Nalan Gürdal, Oya Suran, Rabia Çetinöz, Selma Tepegöz, Umay Kınay, Yunus Talha Erzurumlu.
Yazılı sunum: Ahmet Burak Algün, Aleyna Saral, Aybüke Alptekin, Ayşenur Kaya, Azra Kevser Sakızcı, Batıkan Erkoç, Begüm Tomar, Bengisu Eda Karaburç, Bensu Uslu, Beyza Yılmaz, Buket Mart, Burak Mart, Burçin Karakuzu, Cansel Candar, Cansın Kavak, Celaleddin Ömer Sağlam, Damla Baran, Deniz Elif Gülderer, Derya Koç, Ece Kahraman, Elif Su Güven, Emek Su Yaray, Emre Topaloğlu, Eylül Ecem Yıldız, Eylül Yerlikaya, Fatih Yiğit Evyapan, Fevzi Berkay Efendi, Gönülnur Demet, Gülce Kaygusuz, Hafsa Gül Cella, Kayra Akyüz, Lütfiyenur Akdoğan, Melisa Demir, Melisa Karataş, Melisa Sidal Başal, Meltem Akay, Muhammet Taşdelen, Mücahit Türkmen, Nahit Emre Güney, Nasuhi Burak Günal, Öykü Taş, Ramazan Bayram, Rumeysa Şimşek, Sare Nur Avcı, Selen Tüysüz, Selin Uçansu, Simge Tanrıverdi, Şahin Bozkurt, Şerife Ay, Şerife Güzel, Ulaş Mısırlıoğlu, Ümit Işık Tan, Veysel Karaburç, Zeynep Rana Ayyıldız, Zeynep Sude Avcu, Zişan Ustamehmetoğlu.
Poster: Bade Yüzbaşıoğlu, Berna Gülsüm Aygör, Can İvit, Denizay Yiğit, Ebru Yaraşan, Ekrem Parıl, Elif Aslı Sah, Gizem Bulunti, Gizem Rojda Şener, Melis Sky Stuhr, Merve Çağla Çiçek, Metehan Çakır, Nehir Erden, Nurgül Dönmez, Özlem Cihanşümül, Samet Eren Kuzu, Taylan Yöntemer, Uğur Can Çiftçi, Ümmügül Öztürk.
Karikatür: Ahmet Ülker, Berke Yılmaz, Ceren Topçuoğlu, Ecem Çakıroğlu, Erkin Bilge, Fadime Dönmez, Gizem Baş, Görkem Daban, Irmak Lal Dönmez, Kaan Saatçi, Kemal Deniz Karabacak, Melike Sümeyye Aysal,Sıla Doğan, Şeyda Ay.
Fotoğraf: Damlanur Genç, Defne Nalbantoğlu, Duru Onbaşılar, Feyza Gül Ağırman, Kübra Altınsoy, Vahit Miraç Şaşkın.
Film: Elvan Yetiş, Esra Nur Koçyiğit, Meryem Aydemir, Şerife Ay, Zeynep Arpacıoğlu.”
Kongrenin çocuk delegeleri ile çocuklara eşlik edecek anne-baba veya öğretmenlerinin (1 kişi) ulaşım ve konaklamaları, kongre tarafından karşılanacak.
Çocuk delegelerin sözlü ve yazılı görüşleri, poster, karikatür, fotoğraf ve filmleri, www.cocukvemedyakongresi.org üzerinden, “Kongre Çocuk Delegeleri” bölümünden izlenebilecek.

Haberin Devamı

“Kongre, çocuk medyası ile sınırlı değil”

Haberin Devamı

1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi Genel Yönetmeni ve Sözcüsü Mustafa Ruhi Şirin, kongrenin çocuk delegelerinin belirlenmesi dolayısıyla yaptığı açıklamada, kongrede “ilk” kez medyadan en çok etkilenen çocuklar ile etkileyen tüm tarafların dinleneceğine değinerek, çocuk delegeler ve bütün çocukların, kongrenin doğal üyesi olduğunu, anne ve babaların da görüş açıklayabileceğini belirtti.
Kongrenin, çocuk medyası ile sınırlı olmadığına işaret eden Şirin, şu bilgileri verdi:
“Ekran kuşağının medyanın olumsuz etkilerinden nasıl korunacağı yanında, çocukların medyadan nasıl yararlanacağı konusu, kongrenin öncelikli gündemidir. Çocuk ve yetişkin medyasının içerikleri, aile ve çocuk odaklı ve bütün boyutları ile kongrede değerlendirilecek. Çocuk ve Medya Hareketi ile kongrenin medya okuryazarı bir ülke hayalini çocuklarla birlikte gerçekleştireceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!