Cizre ve Silopi'de öğretmenlere SMS'li çağrı

Güncelleme Tarihi:

Cizre ve Silopide öğretmenlere SMSli çağrı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2015 16:29

Şırnak’ın Cizre ile Silopi ilçelerinde öğretmenlere SMS ile ’hizmet içi eğitime’ alındıkları mesajı gelince, çok sayıda öğretmen ilçeleri terk etmeye başladı. Cizre’de otogarda yoğunluk nedeniyle araç bulamayan öğretmenler, yanlarındaki bavullarla 5 kilometre yürüyerek İpek Yolu’na çıkıp bulabildikleri araçlara bindi.

Haberin Devamı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bugün öğle saatlerinde öğretmenlerin cep telefonlarına Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından SMS mesajları gönderildi. Mesajlarda, 'tüm öğretmen ve yöneticilerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 14 Aralık 2015 tarihinden itibaren hizmet içi eğitim seminerine alındığı' belirtilirken, "Öğretmenlerimiz seminerlerini memleketlerinde alabilir" ifadelerine yer verildi. Olayı doğrulayan Eğitim-Sen Şırnak Şube Başkanı Serhat Uğur da uygulamayı kınadıklarını söyledi.



Cizre ve Silopide öğretmenlere SMSli çağrı


BANKALARIN ÖNÜNDE KUYRUKLAR

Cizre’de 104 okulda 43 bin 127 öğrenciye eğitim veren 1298 öğretmenden, aileleri başka il ve ilçelerde oturanlar ilçeyi terk etmeye başladı.
Cizre ve Silopide öğretmenlere SMSli çağrı

Önce bankalar önünde para çekmek için uzun kuyruklar oluşturan öğretmenler, ardından yanlarına aldıkları bavullarla birlikte ilçeden ayrılmaya başladı. Özel araçları bulunan öğretmenler araçlarıyla, olmayanlar ise minibüslerle veya yaya olarak otogara akın etti.  Otogarda yoğunluk nedeniyle büyük hareketlilik yaşanırken, ilçeden ayrılmak için otobüs bulamayan öğretmenler, yaya olarak 5 kilometre uzaklıkta bulunan uluslararası İpek Yolu’na çıktı. Öğretmenler burada otostop yaparak bulabildikleri araçlara bindi ve kentten ayrıldı. Araç bulamayan öğretmenler ise yağmur altında beklemek zorunda kaldı.

İLÇE HALKI TEDİRGİN

Haberin Devamı

Cizre’de öğretmenlerin ayrılması ilçe halkı arasında da tedirginlik yarattı. İlçe sakinleri, Cizre’de sokağa çıkma yasağı uygulanacağı tahmininde bulunarak, fırın, market, manavlara akın etti ve  alışveriş yaptı. Özellikle fırın ve marketlerin önünde uzun kuyruklar oluştu. Cizre’de polisin ilçe giriş ve çıkışlarını zırhlı araçlarla tutarak yoğun güvenlik önlemleri aldığı da görüldü.

Cizre ve Silopide öğretmenlere SMSli çağrı


SİLOPİ’DE 3 GÜN İZİN

Haberin Devamı

68 okulda 39 bin 128 öğrencinin bulunduğu ve 1701 öğretmenin görev yaptığı Silopi’de de İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sait Uysal tarafından öğretmenlere gönderilen mesajda, "Merkez okullarında görev yapan öğretmenler 14-15-16.12.2015 tarihlerinde hizmet içi eğitime alınacağından, belirtilen tarihlerde okullar tatil edilmiştir. İş-Kur personelleri belirtilen tarihlerde okullarda hazır tutulacaktır. Okullarda bulunmayan personellerin işlerine son verilecektir. Bilgilerinize rica ederim" denildi.

Cizre ve Silopide öğretmenlere SMSli çağrı


Silopi’deki öğretmenler de gönderilen mesajların ardından yanlarına aldıkları kişisel eşyaları ile birlikte ilçeyi terk etmeye başladı. İlçe otogarında da öğretmenlerin ayrılması nedeniyle hareketli anlar yaşadı. Silopi’de köylerden gelen öğrencilerin kaldığı pansiyon ve yurtlar da boşaltılarak öğrenciler evlerine gönderildi.

Haberin Devamı

Bakanlık’tan açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan alınan bilgiye  göre Şırnak’ ta öğretmenlere gönderilen mesaj Türkiye başla ilçelere gönderildi. Bunlar arasında  Şırnak’ın Silopi ve Cizre ilçeleri yanında Kastamonu’nun Pınarbaşı ve Artvin’in Murgul  ilçesi de yer alıyor. Bakanlık kaynakları hizmet içi eğitimlerin amacının 14-16 Aralık tarihleri arasında ‘TEOG sınavı eksiklerinin giderilmesi ve aksayan yanlarının ele alınması” olarak belirtti.  Bu öğretmenlere ayrıca 14 Aralık sabahında hizmetiçi eğitim alacakları içerikle ilgi mesaj gönderileceği de öğrenildi. Bu eğitimler için benzer uygulamanın Güneydoğu’daki diğer illerde olup olmayacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak. / Gülseven ÖZKAN

Haberin Devamı

***

Cizre ve Silopi’de okullar kapalı

Şırnak’ın Cizre ile Silopi İlçesi’nde öğretmenlere 13 Aralık’ta öğle saatlerinde cep telefonları ile gönderilen SMS mesajları ile tüm öğretmen ve yöneticilerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 14 Aralık 2015 tarihinden itibaren hizmet içi eğitim seminerine alındığının belirtilmesi ve öğretmenlerin ilçeden ayrılması üzerine, 14 Aralık’ta okulların kapalı olduğu görüldü. Cizre İlçesi’nde okullar kapalı olup bazı okulların kapısına asma kilitler asılırken, esnafın kepenklerini açtığı ve günlük yaşamın iki ilçede normal olarak sürdüğü görüldü.

Cizre ile Silopi İlçesi’nde görev yapan öğretmenlere gönderilen SMS mesajları ile öğretmen ve yöneticilerin hizmet içi eğitim seminerine alınacakları ve bu eğitimi memleketlerinde görebileceklerinin belirtilmesi üzerine öğretmenlerin büyük bölümü ilçeleri terk ederken, bugün 2 ilçede de okulların kapalı olduğu görüldü. Cizre’de, öğretmenlerin dünden itibaren operasyon ve sokağa çıkma yasağı olma olasılığına karşı ilçeden ayrılması üzerine ilçe merkezindeki okullar kapalı bulunurken, bazı okulların kapısına asma kilitlerin vurulduğu görüldü. Dün öğretmenlerin ilçeyi terk etmesi ilçede büyük bir operasyon yapılacağı ve sokağa çıkma yasağı ilan edileceği endişesini beraberinde getirirken, esnafların sabah saatlerinden itibaren kepenklerini açtıkları ve günlük yaşamlarına devam ettikleri görüldü.

Haberin Devamı

Cizre ilçe merkezinde hendek ve barikatlar ile bunların kaldırılmasına yönelik yapılan operasyonlar ve sokağa çıkma yasakları ile çıkan çatışmalar nedeniyle yaklaşık 3 aydan bu yana sağlıklı bir eğitim verilmezken, öğretmenlere gönderilen mesaj ardından öğretmenlerin ilçeden ayrılması büyük tepkilere yol açtı. Cizre’den geçen uluslararası İpek Yolu’nda trafik akışı normal akışında devam ederken, polis ekiplerinin ilçenin giriş ve çıkışlarında araçları kontrol ettikleri görüldü. İpek Yolu’nun göstericiler tarafından trafiğe kapatılmaması için polisin Yafes Mahallesi’nden geçen yolu sürekli kontrol altında tuttuğu ve zaman zaman araçları konvoy halinde oradan geçirdiği görüldü.

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!