Cerebral Palsy'li öğrenciler başarılarını yaz şenliğiyle kutladı

Güncelleme Tarihi:

Cerebral Palsyli öğrenciler başarılarını yaz şenliğiyle kutladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2019 16:31

Kaynaştırma odaklı eğitim veren okullarında başarı gösteren özel eğitime ihtiyaç duyan öğrenciler, başarılarını yaz şenliğiyle kutladı. Cerebral Palsy'li 11 öğrenci, belgelerini diğer okul arkadaşlarıyla birlikte törenle aldı.

Haberin Devamı

Özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilere, kaynaştırma odaklı eğitim veren Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları’nda okuyan 11 öğrenci bu yıl başarı belgelerini aldılar. Okul bahçesinde düzenlenen '4. Geleneksel Yaz Şenliği ve Mezuniyet Töreni'nde Cerebral Palsy’li öğrenciler, eğlenceli ve unutulmaz anlar yaşadı.

Öğrencilerin aldıkları eğitimin hem bireylere hem de ailelerine verdiği mutluluğa ve coşkuya dikkat çeken Cerebral Palsy Türkiye-Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Genel Direktör Yardımcısı Faik Benli, “Çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek, edindikleri becerileri kalıcı hale getirmek, hayata hazırlamak bizim en büyük görevimiz. Öğrencilerimizin yanında olmak ve gelişimlerini gözlemlemek bize büyük mutluluk veriyor. Onlar bizim evlatlarımız. Eğitimde başarının sırrı sevgi ve fedakarlıktır. Okulumuzda eğitim gören çocuklarımıza büyük emek veren, her zaman sevgi ve fedakarlıkla onların yanında olan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

'HEDEFİMİZ SOSYAL HAYATA HAZIRLAMAK'
Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları Müdürü Murat Kurt ise şunları söyledi:
“Kurulduğumuz günden bugüne okulumuzun en büyük amacı, öğrencilerimizi sosyal hayata hazırlamak oldu. Hafif Düzey Zihinsel Engelliler Okulumuzda temel amacımız, öğrencilerimizin kaynaştırma yoluyla akranlarıyla birlikte eğitimlerine devam etmeleridir. Bu nedenle derslerde yoğun olarak akademik becerilerin kazandırılmasına odaklanıyoruz. Uygulama Okulumuzda ise ana amacımız öğrencilerimize temel becerileri kazandırmak,  günlük hayata adapte etmek, kendi kendilerine yetebilme becerilerini kazandırmaktır. Geçtiğimiz yıllarda okulumuzdan mezun olup kaynaştırma öğrencisi olarak eğitimlerine devam eden öğrencilerimizi takip ediyoruz. Onların başarıları bizlere büyük mutluluk veriyor.”

BAKMADAN GEÇME!