Canlı sınıf yazılımlarıyla ilgili iddialara MEB’den açıklama geldi

Güncelleme Tarihi:

Canlı sınıf yazılımlarıyla ilgili iddialara MEB’den açıklama geldi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2020 17:18

Sosyal medyada yer alan Milli Eğitim Bakanı’nın il milli eğitim müdürleriyle acil toplantı yaptığına ilişkin iddialar üzerine bakanlıktan açıklama geldi. Sosyal medyada yer alan iddiaya göre uzaktan eğitim sürecinde öğrencileriyle internet üzerinden iletişim kuran öğretmenlerin maaşından uygulama bedeli olarak kesinti yapılmış, Bakan Ziya Selçuk da bunun üzerine il milli eğitim müdürlerini acil olarak toplamıştı. Bu iddia MEB tarafından yalanlandı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Uzaktan eğitim sürecinde öğretmenlerimizin kendi imkanlarıyla eriştiği söz konusu bazı yazılımlar üzerinden; 'Öğretmenlerin maaşlarından para çekilmesi üzerine Bakanımızın bu konuda İl Müdürlerini acil toplantıya çağırdığı' yönündeki iddialar gerçek dışıdır. Uzaktan eğitim sürecinde olası işlem hataları ve siber güvenlik konularında il müdürlerimiz ve okul yönetimlerimiz üzerinden tüm öğretmenlerimizi bilgilendiriyoruz.

ÖĞRETMENLERE YAPILAN BİLGİLENDİRME:
Canlı sınıf uygulamalarında herhangi bir sorun yaşanmaması için öğretmenlerimizin öğrencileriyle uzaktan sanal ortamda ders yapmak amacıyla 8'inci sınıflar, lise hazırlık sınıfları ve 12'nci sınıflar için sadece EBA Canlı Ders özelliğini kullanması gerekiyor. Bu sayede öğrencilerimizin kişisel verileri başka platformlara taşınmamış olacak.

Haberin Devamı

Canlı ders özelliğindeki görüntü kayıtları kişisel olmakla birlikte sistem görselleri kullanımı bakanlığın onayına tabiidir. Tanıtım amaçlı görüntü ve fotoğraf paylaşımı ihtiyacı olduğunda bakanlığımız sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarından istifade edilmesi hususunda hassasiyet gösterilmeli.

Bununla birlikte diğer sınıf seviyeleri için EBA Canlı Sınıf uygulaması ülke genelinde kullanıma açılana kadar EBA dışındaki platformlar üzerinden sanal sınıf uygulamaları yapılması halinde, bu platformlara kullanıcıların kendi sosyal medya hesapları aracılığıyla giriş yapılmamalı, öğrencilerimizin kameraları zorunlu olmadıkça kapalı olmalı, sadece zorunlu hallerde kamera açılmalı ve bu işlemi yapmaya sadece öğretmen yetkili olmalı, öğretmenler ve öğrenciler tarafından ders esnasında hiçbir şekilde kişisel veriler kaydedilmemeli ve hiçbir platformda paylaşılmamalı."

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!