Çalışan Öğrenciler de Kredi ve Burs Alabilecekler

Güncelleme Tarihi:

Çalışan Öğrenciler de Kredi ve Burs Alabilecekler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2015 20:53

Özel sektörde aylık veya ücretle sürekli olarak bir işte çalışan ya da gelire sahip olan öğrenciler de artık kredi ve burs alabilecekler. Peki; çalışan öğrenciler kredi ve burs nasıl alacaklar? Çalışan öğrenciye kredi ve burs miktarı ne kadar olacak? Çalışan öğrenci kredi ve burs başvurusunu nasıl yapacak?

Haberin Devamı

KYK burs sonuçları ile ilgili heyecanlı bekleyiş sürerken bugün önemli bir gelişme yaşandı. T.C. Vatandaşı olan yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere verilen karşılıksız ödenek olan kredi ve burslar için bir gelişme yaşandı. Bundan sonra asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip olan öğrenciler de kredi ve burs alabilecekler.

"Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Burs-Kredi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile "Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, burs, kredi verilmeyecek öğrenciler ile ilgili hükümleri düzenleyen maddelerdeki, "asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip olan öğrenciler" ifadesi yürürlükten kaldırıldı.

Haberin Devamı

Kredi veya burs alan öğrencinin, asgari ücret düzeyinde sürekli bir işte çalışarak bir gelire sahip olması halinde de kredisi kesilmeyecek.

Burs Nedir?

T.C. vatandaşı olan yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere verilen karşılıksız ödenektir. 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/kredi verilmesine ilişkin Kanun hükümlerine göre uygulanmaktadır.

Burstan yararlanacak öğrencilerin hangi özellikleri taşıması gerekir?

Ön lisans öğrencisi olması,
Lisans öğrencisi olması,
Açık Öğretim öğrencileri içerisinde sadece öncelikli öğrenciler olan, şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de vefat etmiş bulunan öğrencileri kapsamaktadır.
İki yıllık okullardan mezun olmuş ancak dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapmış öğrenciler. ( Not: intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)
Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencilerine,
Vakıf Üniversitesi öğrencilerine,
LYS sonucunda sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil dallarında ilk 100'e giren öğrencilere
 Üniversite kontenjanından bildirilen öğrencilere,
Ülke adına müsabakalara katılan, Milli olmuş Amatör Sporcu olan öğrencilere,
İkinci öğretim de okuyan öğrencilere verilen burslardır. Bursların ödenekleri ayrı şekilde düzenlenir ve öğrencilere karşılıksız şekilde verilir.   

Haberin Devamı

Burs alan öğrencilere aynı zamanda öğrenim kredisi, öğrenim kredisi alan öğrenciye de burs verilmez. Bir öğrenci iki haktan aynı anda yararlanamaz yani hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!