Büyükelçisi Fries: Türkiye ile işbirliğinden gurur duyuyorum

Güncelleme Tarihi:

Büyükelçisi Fries: Türkiye ile işbirliğinden gurur duyuyorum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2018 11:29

29 Kasım’da İstanbul’da düzenlenen etkinlikte konuşan Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Charles Fries, “Türkiye ile eğitim alanında ilişkileri 2019’da daha da ileri taşımak istiyoruz. Bugüne kadar okulların da desteğiyle yapılan çalışmalardan gurur duyuyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

İstanbul’da Fransız Sarayı’nda Avrupa ve Dışişleri Bakanlığı Kültür, Eğitim, Araştırma ve Organizasyon Direktörü Laurence Auer’ın ile Fransa İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter'in katılımıyla düzenlenen resepsiyon, Fransız okullarının yönetici ve eğitimcilerini bir araya getirdi.

GURUR DUYUYORUM
Etkinlikte konuşan Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Charles Fries, Türkiye ile eğitim alanında yapılan çalışmalardan gurur duyduğunu söyleyerek, Fransız okullarına teşekkür etti. 2019’da eğitimdeki işbirliklerini daha ileri taşımak istediklerini dile getiren Büyükelçi Fries, şöyle konuştu:

“Fransa ve Türkiye arasında kültürel işbirliği çok geniş. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da ekonomiyle birlikte eğitim ve kültürel alandaki ilişkileri de en üst düzeyde tutuyor. Ancak en güzeli eğitim ve kültür için yapılanlar. Bu konuda ortaya konan çalışmalardan gurur duyuyorum. Birçok okulun desteği bizim için çok önemli. Fransa her zaman Türk halkının yanında. Fransız kültürünü tanıtmaya da devam ediyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!