İOKBS sınavı ne zaman açıklanacak? 2020 MEB bursluluk sınavı sonuçları sorgulama ekranı!

Güncelleme Tarihi:

İOKBS sınavı ne zaman açıklanacak 2020 MEB bursluluk sınavı sonuçları sorgulama ekranı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2020 18:37

2020 İOKBS yani bursluluk sınavı sonuçları için son dakika açıklamalar merakla bekleniyor. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk sınavı sonuçları MEB bilgisine göre, http://www.meb.gov.tr adresinden erişime açılacak. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından sınav itirazları başlayacak. Burslar, bursluluk sınavı kazanılarak okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen ekim ayı başından itibaren ödenmeye başlanacak. İşte, ayrıntılar.

Haberin Devamı

Bursluluk sınavı sonuçlarının açıklanacağı takip edilmeye devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5 Eylül tarihinde gerçekleşen İOKBS yani bursluluk sınavının sonuçları, yapılan değerlendirmenin ardından erişime açılacak. Bakanlığın meb.gov.tr adresinden ilan edilecek olan 2020 bursluluk sınavı sonuçları öğrenci T.C no ve şifresi ile sorgulanacak. Sınav sonuçları 28 Eylül tarihinde duyurulacak. İşte, İOKBS sonuçları sorgulama ekranı ve sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihle ilgili bilgiler.

BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Öğrencilerin katılım sağladığı MEB tarafından organize edilen bursluluk sınavı sonuçları için tarih belli oldu. MEB takvimine göre, sınav sonuçları 28 Eylül 2020 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.

Haberin Devamı

 İOKBS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

MEB'in yaptığı açıklamanın ardından bursluluk sınavı sonuçları MEB. gov. tr adresinden erişime açılacak.

Sınav sonuçları öğrenci T.C kimlik no ve şifresi ile sorgulanacak. Sınav sonuçları açıklandığı zaman aşağıdaki bağlantı üzerinden sorgulamaları gerçekleştirebilirsiniz.

MEB BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

BURSLAR NE ZAMAN ÖDENMEYE BAŞLANACAK?

Öğrenci bursları, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereği, bursluluk sınavı kazanılarak okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen Ekim ayı başından itibaren ödenir.

SINAV İTİRAZ TARİHLERİ

Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar; soruların, cevap anahtarlarının ve sınav sonuçlarının Bakanlıkça yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) takvim günü içerisinde ÖDSGM resmî internet sayfasında (http://odsgm.meb.gov.tr) yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak veya yazılı olarak ÖDSGM’ye yapılabilecektir.

Elektronik ortamda veya yazılı olarak yapılan itirazların incelenebilmesi için T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. ve Türkiye Halk Bankası A.Ş. şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla 20 TL (KDV dâhil) yatırılması gerekmektedir. Yazılı yapılan itirazlarda, ücret yatırıp itiraz başvurusu ile birlikte banka dekontu/ATM işlem fişi göndermeyen öğrencilerin başvuruları dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

Haberin Devamı

2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sorulara ve cevap anahtarına yapılacak itirazlar, soruların ve cevap anahtarlarının http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sonuçlara yapılacak itirazlar, sonuçların http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır. Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.
İtirazların cevaplanmasındaki süre için ÖDSGM’ye gelen evrak kayıt tarihi dikkate alınacaktır.

Haberin Devamı

Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekontu/ATM işlem fişi eklenmemiş, imza ve adresleri olmayan dilekçeler dikkate alınmayacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!