Bursa Teknik Üniversitesi kampüse kavuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Bursa Teknik Üniversitesi kampüse kavuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2014 16:19

Bursa’nın ikinci devlet üniversitesi olan ve kurulduğu günden beri değişik binalarda eğitim veren Bursa Teknik Üniversitesi’nin (BTÜ) Kestel Çataltepe’de yapılacak kampüsü için kamulaştırma çalışmaları sürüyor.

Haberin Devamı

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen’in verdiği bilgiye göre, 2013 yılı Mayıs ayında Kestel Çataltepe’nin Bursa Teknik Üniversitesi merkez kampüs alanı olarak belirlenmesinden sonra ÇED süreci başlatıldı. Sürecin tamamlanmasının ardından arazide yapılaşmaya yönelik Jeolojik-Jeoteknik etüt raporu hazırlatılması için Kestel Belediyesi’ne başvuruldu. Arazi içerisinde yer alan 318 bin 235 metrekare yüzölçümlü 44 adet özel mülkiyetli taşınmazın kamulaştırılması işlemlerine de 24 Mart’ta alınan Kamu Yararı Kararı ile başlandı. Kıymet takdir komisyonu oluşmasının ardından bütçede kamulaştırma için 2014 yılında 3 milyon TL ödenek ayrıldı.

Kamulaştırma çalışmalarına paralel olarak, master plan çalışmalarına da başlandığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Ali Sürmen, "BTÜ’nün kuruluş kanununda yer alan fakülteler, derslikler, laboratuvarlar, sosyal donatı alanları ile ilgili ihtiyaç listesi çalışmaları tamamlandı. Yerleşkenin halihazır haritası ve master planı için eylül ayında ihaleye çıkılacak şekilde çalışmalar yapılıyor" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Kontenjanların yüzde 100’ü doldu

2014 LYS tercih döneminde kontenjanlarının büyük ölçüde doldurduğu belirtilen, "araştırma üniversitesi" misyonuyla kurulan Bursa Teknik Üniversitesi’nde 500’ün üzerindeki öğrenci ve 50’ye yaklaşan akademik kadrosu bulunuyor. Kurum, Doğa Bilimleri - Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi bünyesindeki 5 bölümün yanı sıra İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile birlikte iki fakülte olarak akademik faaliyetlerini sürdürüyor.

Sürmen, Denizcilik, Orman, İletişim, Sanat ve Tasarım Fakülteleri ile birlikte toplam 6 fakültede eğitim vermeye devam edeceklerini belirterek, şöyle konuştu:
"Önümüzdeki yıl bunlara İnşaat, daha sonra da Elektrik-Elektronik ve Şehir ve Planlama olmak üzere üç bölüm daha ilave etmek istiyoruz. Orman Fakültesi’nin Orman Mühendisliği Bölümü 2015-2016 eğitim-öğretim yılında lisans öğrencisi alabilecek durumda. İletişim Fakültesi’nden de en az bir bölümü aynı döneme yetiştirmeye çalışıyoruz. Bunların yanı sıra, bir de yüksek lisans ve doktora programlarımız var. İki fakültemizde sekiz yüksek lisans ve iki de doktora programımız bulunuyor. Önümüzdeki yıl bunların sayısını on ikiye çıkartmaya çalışıyoruz. Metalürji ve malzeme yüksek lisansı ile kimya mühendisliği ve mekatronik doktorasını da açmayı planlıyoruz."

BAKMADAN GEÇME!