Burçlar ve astroloji gerçek mi? Astroloji neye dayanır?

Güncelleme Tarihi:

Burçlar ve astroloji gerçek mi Astroloji neye dayanır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2022 23:35

Burçlar ve astroloji sıklıkla merak edilen konulardan biridir. Özellikle birçok kişi tarafından araştırılması bakımından önem taşıyan konular arasındadır. Bu bakımdan burçlar ve astrolojinin ne olduğunu öğrenebilir ve buna göre rahat bir şekilde özelliklerine bakabilirsiniz. Sizin için burçlar ve astroloji gerçek mi tüm detaylarıyla derledik.

Haberin Devamı

Burçlar ve astroloji bilim haline gelen astronomi ile ortak bir çalışma alanında yer almaktadır. Gökyüzüne bakarak ve yıldızların konumunu kullanarak burçlar ve durumları da belirlenmektedir. Burçlara birçok kişi inanmaktadır ve özelliklerine bakmaktadır.

Burçlar ve Astroloji Gerçek mi?

Bilimsel olarak burçların ve astrolojinin herhangi bir gerçekliğinin bulunmadığı söylense de birçok kişi tarafından buna inanılmaktadır. Farklı birçok verinin ve anlayışın bulunması sebebiyle burçlar ve astroloji hakkında kesin bir sonuç bulunmamaktadır.

Tamamen insanların psikolojisiyle açıklanan burçlar için gerçeklik payının olmadığı söylenmektedir. Her ne kadar gökyüzü ve yıldızların durumu dünyayı ve kişileri etkilese de bunların hepsinin psikolojik oldukları belirtilmektedir. İnsanlar genelde gerçek olmasını istediği şeyleri duymak ve görmek istediklerinden burç yorumlarına bakmaktadır.

Haberin Devamı

Astroloji Neye Dayanır?

Gökyüzü olaylarına bakarak gelecekte olacak olayları tahmin etmek birçok toplumda gözlenmiştir. Tarihte bu duruma ilk olarak yazılı bir şekilde Asur ve Babil uygarlıklarında rastlanmıştır. Astrolojinin kökeni Eski Yunan'a dayanmaktadır. Eski Yunan'da gökyüzü olayları incelenerek hava durumları tahmin edilmekteydi ve bu şekilde gök olaylarının dünyayı etkilediği kanaatine varılmıştı.

Mezopotamya gökbilimcileri bu durumu daha da ilerleterek geometri bilimiyle birleştirdiler. Daha sonra Yunanlar bu durumu tamamen kişiselleştirerek güneşin bir sene boyunca hareketini temel alarak Koç, Boğa, Aslan, Yengeç gibi hayvan isimlerini sembolleştirdiler. Bu sayede astroloji ve burçlar ortaya çıkarken yıldız haritaları ve yıldız falı da ortaya çıktı.

Burç Nedir ve Burçlar Nelerdir?

İnsanların doğdukları sıradaki güneşin pozisyonunu gösteren bir alanın sembollerle ifade edilmesi burçların ne olduğunu açıklamaktadır. Burçlar dört gruba ayrılır ve bunlar ateş, toprak, hava ve su olarak tanımlanır. Her grubun kendine ait özellikleri bulunmaktadır ve her grupta burçlar yer almaktadır. Ateş grubu burçlarının arasında Koç, Aslan ve Yay bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Toprak grubunda Boğa, Başak, Oğlak; Hava grubunda İkizler, Terazi, Kova, Su grubunda ise Yengeç, Akrep ve Balık bulunmaktadır. Burçların belirlenmesi kişilerin doğum ayına ve gününe göre belirlenmektedir. Doğum tarihini yazarak burçların belirlenmesi mümkündür. Her burcun gökyüzündeki konumu ve yıldızları farklıdır. Bu nedenle burçların karakteristik özellikleri ve etkileri de insanlar için farklı olmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!