Bulmacada Onurluk Cevabı Nedir? Harf Sayısına Göre Onurluk Cevapları

Güncelleme Tarihi:

Bulmacada Onurluk Cevabı Nedir Harf Sayısına Göre Onurluk Cevapları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 11:11

Onurluk kelimesi günlük yaşamda Türkçede çok fazla kullanılan bir sözcük değildir. Bu kelime yerine eş anlamlı sözcüğünün daha fazla öne çıktığını ifade etmek gerekir. Aynı zamanda bu eş anlamlı kelime bulmacalar üzerinden de değerlendirilir. Peki, bulmacada onurluk cevabı nedir? Harf sayısına göre onurluk cevapları hakkında detayları derledik.

Haberin Devamı

Türk Dil Kurumu açısından geçerli olan onurluk kelimesi aynı zamanda bir eş anlamlı sözcük üzerinden karşılık bulunmaktadır. Bu sözcük bütün değişik bulmacalar için ortak biçimde tek kelime olarak değerlendirilir. 

 Bulmacada Onurluk Cevabı Nedir? 

 Bulmacada onurluk kelimesine karşılık olarak bir kelime cevabı bulunmaktadır. Bu cevap akla gelebilecek bütün değişik bulmacalar için onurlu kelimesinin eş anlamlısı şeklinde değerlendirilir. 

 - Plaket 

 Herhangi bir kişi ya da kişilerin başarıları üzerinden almış oldukları ödül olarak ifade edilebilir. Pek çok alanda farklı kişilere ya da şirket ve gruplara plaket verilmektedir. Bu doğrultuda onurluk kelimesi ile eş anlamlı olarak bulmacalarda yaygın biçimde çıkar. 

 Harf Sayısına Göre Onurluk Cevapları 

Haberin Devamı

 Her sayısına bağlı şekilde onurlu kelimesi için 6 harfli plaket sözcüğü bulunmaktadır. Bu kelime taşıdığı anlam ile beraber bütün farklı bulmacalar için onurluk kelimesine karşılık olarak kullanılabilir. Kelimenin içerisinde iki tane sesli harf olması ile beraber, 4 tane de sessiz harf yer almaktadır. Böylece soldan sağa ya da yukarıdan aşağı doğru bütün değişik bulmaca çeşitleri için ele alınır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!