Bulmacada Hitabet Sanatı Cevabı Nedir? Harf Sayısına Göre Hitabet Sanatı Cevapları

Güncelleme Tarihi:

Bulmacada Hitabet Sanatı Cevabı Nedir Harf Sayısına Göre Hitabet Sanatı Cevapları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 11:05

Arapçada hitap, birine seslenmek ve sesini karşı tarafa duyuracak şekilde konuşmak demektir. ''Göze hitap etmek'' deyimi ise beğenilmek, şık ve güzel olmak anlamına gelir. Bu kelimeden türetilen hitabet, hem güzel ve anlamlı hem de ikna edici bir şekilde konuşmak manasında kullanılır. Güzel konuşan kişiler ise hatip olarak adlandırılır. Çengel ve kare bulmacalarda sorulan hitabet sanatı sorusunun cevapları nelerdir sizler için derledik.

Haberin Devamı

Hitabet Sanatına verilebilecek toplam 4 yanıt bulunuyor. Bu kelimelerden en kısası 6, en uzunu ise 7 harften oluşur. 

 Bulmacada Hitabet Cevabı Nedir? 

 Bulmacada 6 Harfli Hitabet Cevapları 

 Natıka: 

 Natık, hem düşünen ve fikir yürüten kimse hem de konuşan anlamına gelir. Natıka ise hitabet ile yakın anlamlı olup cümle içerisinde bu kelimenin yerine kullanılabilir. 

 Harf Sayısına Göre Hitabet Cevapları 

 Bulmacada 7 Harfli Hitabet Cevapları 

 1- Retorik: 

 Hem güzel sanatların hem de felsefenin bir alt dalı olan retorik, Antik Yunan döneminden bu yana kullanılan bir terimdir. Retorik, kalabalık kitleleri konuşarak ikna etme ve yönlendirme gücü olarak tanımlanır. 

 2-Belagat: 

 Belagat kelimesi beliğ sözcüğünden türetilmiştir. Beliğ, açık ve düzgün olmak anlamına gelir. Herkesin anlayabileceği bir şekilde yalın ve sade konuşmaya ise belagat sanatı adı verilir.

 3- Bedahet: 

Haberin Devamı

 Bedahet kelimesi felsefede açık kanıt ve burhan manasında kullanılır. Edebiyatta ise doğaçlama şeklinde söylenen güzel ve manalı sözler bedahet olarak adlandırılır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!