Bulmacada Bir Tarafa Yatırma Cevabı Nedir? Harf Sayısına Göre Bir Tarafa Yatırma Cevapları

Güncelleme Tarihi:

Bulmacada Bir Tarafa Yatırma Cevabı Nedir Harf Sayısına Göre Bir Tarafa Yatırma Cevapları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 11:06

Bulmacalarda bazı sorular tek kelime şeklinde sorulurken, bazıları iki ya da üç sözcükten oluşan bir cümledir. Onlardan biri olan ''bir tarafa yatırma'' hem çengel hem de kare bulmacalarda sık sık soruluyor. Türkçede yatırmak kelimesi, dik durumda olan bir şeyi yatay konuma getirmek demektir. Bu sözcük uyutmak ve başka bir yöne çevirmek manasında da kullanılır. Bulmacada ''Bir Tarafa Yatırma'' cevapları nelerdir tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

  Bu soruya verilebilecek yanıtlardan üçü öz Türkçe, biri Arapça kökenlidir. 

 Bulmacada Bir Tarafa Yatırma Cevabı Nedir? 

 Bulmacada 4 Harfli Bir Tarafa Yatırma Cevapları 

 Eğme 

 Bir şeyi öne, sağa ya da sola doğru çevirmeye eğme denir. Bu kelime başta ''boyun eğmek'' üzere birçok deyimde mecazi anlamda kullanılır. 

 Bulmacada 5 Harfli Bir Tarafa Yatırma Cevapları  

 1- Bükme 

 Eski Türkçe sözcüklerden biri olan bükme, eğme ve yatırma kelimeleriyle eş anlamlıdır. Bükme kelimesi diğerlerinden farklı olarak sadece cansız varlıklar için kullanılır. Kelimenin isim hali ''büklüm'' şeklinde yazılır. Büklüm büklüm ikilemi kıvrımlı anlamına gelir. 

 2- İmale 

 ''Bir tarafa yatırma'' sorularında istenen cevap genellikle imale oluyor. Arapça kökenli bir sözcük olan imale, meyil kelimesinden türetilmiştir. 

Haberin Devamı

 Harf Sayısına Göre Bir Tarafa Yatırma Cevapları

  Bulmacada 7 Harfli Bir Tarafa Yatırma Cevapları 

 Kıvırma 

 Kıvırma kelimesi, bir şeyin ucunu bükmek ve baktığı yönü değiştirmek anlamında kullanılır. Kıvrım ve kıvırcık kelimeleri, bu sözcükten türetilmiştir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!