Bro ne demek? Bro nedir? Bro Kelimesi neden ve kimler için kullanılır?

Güncelleme Tarihi:

Bro ne demek Bro nedir Bro Kelimesi neden ve kimler için kullanılır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2020 03:01

Türkçede olduğu gibi İngilizcede bazı kelimeler kısaltılmaktadır. Daha kolay konuşmak ve daha sıcak ve samimi bir etki yaratmak için bu şekilde birtakım kelimeler kısaltılır. Bu kelimeler arasında bro sözcüğü de gelmektedir. Peki, bro ne demek? Bro nedir? Bro kelimesi neden ve kimler için kullanılır? İşte bilgiler.

Haberin Devamı

Bro kelimesi İngilizcede brother sözcüğünün kısaltılmış halidir. Türkçedeki genel anlamı ise, ‘erkek kardeş’ üzerinden ifade edilir. Ancak kısaltılmış hali ile beraber aynı zamanda arkadaş veya dost ve kardeş gibi genel ifadeler de almaktadır.

 Bro Ne Demek?

 İnsan ilişkileri konusunda daha iyi bir yakınlık elde edebilmek için brother kelimesi İngilizcede bro olarak kullanılmaktadır. Bu doğrultuda bro kelimesi şu anlamlara geliyor.

 - Erkek kardeş

 - Kardeş

 - Dost

 - Arkadaş

 - Birader

 Yukarıdaki bu ifadeler ortak şekilde İngilizcede bro anlamı ile ifade edilmektedir. Özellikle Yakın arkadaşların birbirlerine samimi şekilde hitap etmeleri için İngilizcede brother kelimesi kısaltılmıştır. Yani aslında kan bağı ile bir erkek kardeş için brother kelimesi kullanılsa dahi, ünümüz İngilizcesi içerisinde yukarıdaki anlamları üzerinden de ele alınmaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!