Boğaziçi ve Tahran işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Boğaziçi ve Tahran işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2017 10:50

Boğaziçi Üniversitesi Enerji Politikaları Araştırma Merkezi (EPAM) Başkanı ve Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Tahran Üniversitesi Enerji Yönetimi ve Planlama Araştırma Enstitüsü (RIEMP) ve İran Sanayi ve Ticaret Odası Eğitim Enstitüsü (ICCIMA) olarak üçlü bir işbirliği mutabakatı (MoU) imzaladıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz ay Roma’da düzenlenen 5. Uluslararası İran Enerji Zirvesi’nde imzalanan  üçlü iş birliği mutabakatında Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu’nun yanı sıra Tahran Üniversitesi Enerji Yönetimi ve Planlama Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. S. Hossein Iranmanesh ile İran Sanayi ve Ticaret Odası Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof.Dr.Hossein Mirmohammdsadeghi de bulunuyor.

Kumbaroğlu, Boğaziçi Üniversitesi EPAM ve İran’la ortak yürüttükleri çalışmaların iki kurum arasında kurulacak proje ve bilimsel çalışmalar açısından önemini şu sözlerle dile getirdi: “İran’a yönelik ambargonun kalkmasından sonra komşumuzla duvarların yıkılıp köprülerin kurulmasına, iki ülke arasında iş birliğinin gelişmesine öncülük edecek bir anlaşma imzaladık. İran ve Türkiye’nin en prestijli iki üniversitesi arasında kurulan enerji köprüsü iki üniversitenin, akademinin ve iki ülkenin ötesine taşacak bölgesel bir sinerji potansiyeli içeriyor. İşbirliği kapsamında Boğaziçi Üniversitesi’nin ev sahipliği yapacağı ortak eğitim programları ve etkinlikler özellikle iş dünyasına da yönelik olacak ve sağlıklı ticari işbirliklerinin gelişmesinde katalizör vazifesi görecek.’’

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!