Bisikleti kim buldu ve icat etti? Bisiklet ne zaman bulundu

Güncelleme Tarihi:

Bisikleti kim buldu ve icat etti Bisiklet ne zaman bulundu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2020 17:40

En keyifli ve en sağlıklı ulaşım aracı olarak öne çıkan bisiklet, aynı zamanda günümüzde eğlence amaçlı yoğun olarak değerlendirilmektedir. İki tekerlekli ve hafif yapısı ile kolay kullanım imkanı sağlayan bu ulaşım aracının kim tarafından ve ne zaman bulunduğuna dair internetten çok sık araştırma yapılıyor. Peki, bisikleti kim buldu ve icat etti? Bisiklet ne zaman bulundu? İşte bilinmesi gerekenler.

Haberin Devamı

Aşamalı olarak farklı tarihlerde icat edilmiş olan bisiklet, zaman içerisinde daha da gelişerek günümüze kadar ulaştı. Hala dünyanın en önemli ulaşım araçları arasında yer alıyor. Ayrıca insan için sağlıklı bir araç olmasının yanı sıra, küçükten büyüğe her insanın keyifle kullandığı taşıtlardan biridir. İcadının her ne kadar 13. yy’e dayandığı bilinse bile bu konuda tam olarak kesin bilgiler bulunmamaktadır.

 Bisikleti Kim Buldu?

 Bisiklet 19. yüzyılın başlarında ortaya çıktı. Fakat böyle bir araç İlk çıktığında vites ya da pedalı bulunmuyordu. Bu araca binen kişi sadece ayaklarıyla iterek kullanmaktaydı. Daha sonra 1839 yılında İskoç Macmillan daha gelişmiş ve bisiklete benzeyen bir araç icat etti. Bu araç içerisinde ön ve arka tekerleklerde yer alan ve salınan bir sistem bulunuyordu. 1861 yılında ise Fransız Pierre Michaux ve oğlu günümüze kullandığımız bisiklete benzer bir araç tasarladı.

Haberin Devamı

 Bisiklet Ne Zaman Bulundu?

 Bisiklet her ne kadar 19. yüzyılın başlarından bu yana birçok kişi tarafından tasarlanmış olsa bile, zincir ve dişleri olan, günümüzde kullandığımız bisiklet 1884 yılında H.J. Lavson tarafından icat edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!