BİLSEM’lerde tüm çocuklara yaz okulu

Güncelleme Tarihi:

BİLSEM’lerde tüm çocuklara yaz okulu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2022 07:00

Milli Eğitim Bakanı Özer, Türkiye genelinde sayısı 355’i bulan Bilim ve Sanat Merkezleri’nde (BİLSEM) bu yıl ilk kez sadece seçilmiş çocuklara değil tüm öğrencilere yaz okulu açılacağını müjdeledi.

Haberin Devamı

Ankara Yenimahalle Bilim ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘BİLSEM’lerin Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi’ kapsamında yapılan atölyelerin tanıtım ve açılış programına katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den çocuklara yaz okulu müjdesi geldi. Özel yetenekli öğrencilerin bilim ve sanat merkezlerine erişimini kolaylaştırmanın önemine vurgu yapan Bakan Özer, “2021 yılının sonunda bilim sanat merkezlerini 225’e çıkarttık. 2022 yılında hedef olarak 350’yi koymuştuk dört ayda hedefimizi aştık, 355’e ulaştık. Şu anda 81 ilde 355 tane bilim sanat merkezimiz gençlerimizin, çocuklarımızın hizmetindedir. İnşallah bu sayı daha çok artacak” diye konuştu. Bakan Özer, bu süreçte aynı zamanda merkezlerdeki atölyelerin altyapısını güçlendirmek için de çok yönlü çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Özer, uzay ve havacılık teknolojilerinden animasyon ve dijital içerik üretimine, yapay zekâdan otomasyona çok farklı alanların tüm öğrencilerin özel yetenek kapasitelerini geliştirmekte kullanılacağını ve bunun çok daha etkili bir öğrenme sağlayacağını söyledi.

Haberin Devamı

DESTEKLEME KURSU KAPSAMINDA

İlk kez bu yaz itibarıyla bilim sanat merkezlerinde sadece seçilmiş öğrenciler değil 2’nci sınıftan 12’nci sınıfa kadar tüm öğrencilere yönelik yaz okulu açacaklarını duyuran Bakan Özer, şunları kaydetti: “Yaz okulunda iki ders olacak. Birincisi bilim, ikincisi sanat. Bakanlık olarak okullar arasındaki imkân farklılıklarını azaltmak için bir mekanizmamız var; destekleme yetiştirme kursları. Artık bilim sanat merkezlerini de destekleme ve yetiştirme kursları kapsamına alıyoruz. Bilim sanat merkezindeki öğretmenlerimiz de bu kapsamda tüm öğrencilerimizle yaz okullarında bilim ve sanatla ilgili hazırlamış oldukları programı paylaşacaklar.” 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!