Bilinmeyen numara sorgulama nasıl yapılır? Turkcell, Vodafone, Türk Telekom bilinmeyen numaralar nasıl öğrenilir?

Güncelleme Tarihi:

Bilinmeyen numara sorgulama nasıl yapılır Turkcell, Vodafone, Türk Telekom bilinmeyen numaralar nasıl öğrenilir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2022 17:50

Bilinmeyen numaralar bazen bizi aradığında bu numaraların kime ait olduğunu öğrenmek için sorgulama işlemi gerçekleştiririz. Bilinmeyen numara sorgulama işlemi pek çok farklı şekilde yapılabiliyor. Kullanıcılar, telefon operatörlerine göre ücretsiz sorgulama işlemini saniyeler içinde gerçekleştirebiliyor. Bilinmeyen numara sorgulama nasıl yapılır sizler için derledik.

Haberin Devamı

Gün içinde tanımadığımız pek çok numara bizi arıyor. Bu numaraların kime ait olduğunu sorgulayabileceğiniz arama motorları bulunuyor.

Bilinmeyen Numara Sorgulama Nasıl Yapılır?

Arayanın kim olduğunu öğrenmek pek çok yola başvurabilirsiniz. Arayan numaranın kim sorgulama yöntemi ise, arama yapılan GSM operatörüne göre değişiklik gösterebilir. Arayan kim numara sorgulamasını gerçekleştirebilmek için başvurulabilecek pek çok yöntem bulunuyor.

Sizi arayan bilinmeyen numaranın kime ait olduğunun sorgulamasında en doğru bilgiye Vodafone, Türk Telekom ya da Turkcell operatörleri üzerinden gerçekleştirilen sorgulamalar ile ulaşılır. Eğer arayan kişi bilgilerinin başka kişilerle paylaşılmasına izin vermemişse, anlatılan yöntemlerin hiçbirisinden kesin bir sonuç alınamaz. Böyle bir durum karşısında yapılması gereken tek şey Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunmaktır. Bu başvurular ise, dilekçe ile yazılı olarak gerçekleştirilir.

Haberin Devamı

Turkcell, Vodafone, Türk Telekom Bilinmeyen Numaralar Nasıl Öğrenilir?

Vodafone Operatöründe Arayan Numara Kim Sorgulaması

Arayan numaranın Vodafone operatöründen olduğu düşünülüyorsa ya da biliniyorsa da, bu durumda izlenmesi gereken yollar şunlardır:

Arayan numaranın kime ait olduğunu öğrenebilmek için herhangi operatörden 11842 numarası aramak gerekir.

11842 numarası üzerinden son 24 saat içinde sorgulama yapan kişiye ait olan numarayı arayan Vodafone numarası ile kullanıcının adını ve soyadını kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Arayan kişinin hangi ilden arama yaptığı ise ilave bir ödeme karşılığında kısa zaman içinde öğrenebilirsiniz.

Turkcell Operatöründe Arayan Numara Kim Sorgulaması

Turkcell’den gerçekleştirilen aranmalarda ‘’Numara Sorgulama Turkcell’’ hizmeti kolaylıkla kullanılabilir. Bu durumda izlenmesi gereken aşamalar ise şunlardır:

Öncelikle de cep telefonunun mesaj bölümü açmak gerekir.

Mesaj kısmına sorgulaması yapılacak olan 10 haneli telefon numarası yazılır.

Hazırlanan mesaj ise, 2200’a yollanır.

SMS yollandıktan sonra 11832 numarası tuşlanır ve kimliği öğrenmek isteyen kişinin adı ve soyadı bilgilerine kolaylıkla ulaşılabilir.

Haberin Devamı

Yapılan numara kim sorgulamasının sonucunda sorgulaması yapılan numaranın, kullanıcısı tarafından Turkcell Rehber’e kaydının yapılmış olması gerekir. Aynı zamanda numara sahibi Turkcell Rehber’e kayıt yaptırmayı kabul etmediyse arayan numaranın kime ait olduğu öğrenilemez. Bu işleme ait alınan ücret ise, 3.99 TL olarak belirlenmiştir.

Türk Telekom Bilinmeyen Numaralar Üzerinden Arayan Numara Kim Sorgulaması

Türk Telekom bilinmeyen numaralar servisi aracılığı ile ‘’Arayan Kim’’ sorgulaması kolaylıkla yapılabilir. Bu sorgulama için aranması gereken telefon numarası ise, 11811’dir. Sorgulaması gerçekleştirilen numara Türk Telekom’a kayıtlı olan bir aboneye aitse ve bahse konu olan kişi kendine ait olan bilgilerin paylaşılmasına da izin verildiyse TTREHBER üzerinden arayanın kimlik bilgisine rahatlıkla ulaşılabilir. Bu nedenle de izlenebilecek diğer yol şudur:

Haberin Devamı

Öncelikle cep telefonunun mesaj bölümü açılır.

Sorgulanacak olan numaranın başına ‘’0’’ getirmeden yazılır.

Hazırlanan mesaj ise, 11855’e yollanır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!