Bilerek mi yapıyorsunuz

Güncelleme Tarihi:

Bilerek mi yapıyorsunuz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2007 00:00

TÜBİTAK’ın Ulusal Bilim Olimpiyatları ödül töreninde bir ilköğretim öğrencisinin sahneye türbanıyla çıkarak ödül alması, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’i kızdırdı. Bakan, TÜBİTAK Başkanı Prof. Nüket Yetiş’e, "Bu olayların tepki aldığını bildiğiniz halde neden izin verdiniz. Bilerek mi yapıyorsunuz" diye kızdı.

MİLLİ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in katıldığı ve TÜBİTAK’ın (Türkiye Bilimsel Teknik Araştırma Kurumu) düzenlediği 12. ve 15. Ulusal Bilim Olimpiyatları ödül töreninde, türbanlı ilköğretim öğrencisi sahneye çıkarak ödül aldı. Benzer başka törenlerde de yaşanan ve tartışma konusu olan bu görüntü bu kez Çelik’i de kızdırdı. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı’nda bronz madalya alan İstanbul Şefkat Koleji öğrencisi Elif Büşra Doğuş sahneye siyah türbanı ile çıktı.

Doğuş’a ödülünü MEB Müsteşar Vekili Mehmet Temel verdi. Öğrencinin ödülünü türbanıyla alması Çelik’i sinirlendirdi.

VEKİLİ DE UYARDI

Çelik, tören salonunda bulunan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket Yetiş ve MEB personeline, "Daha önce bu olayların çok tepki aldığını bildiğiniz halde neden böyle bir kıyafete izin verdiniz. Bilerek mi yapıyorsunuz?" diyerek sert tepki gösterdi. AKP Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu ise eşi Fulya Kutlu ile ödülünü alıp sahneden indikten
/images/100/0x0/55eb32b5f018fbb8f8b1b67e
sonra yanlarına gelen türbanlı öğrenciyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Çelik, fotoğraf çektiren Kutlu’yu da uyardı. Çelik, törenin ardından jet soruşturma emri verdi. Çelik, Hürriyet’in konuyla ilgili sorusu üzerine, "Tabi bunu anlamak mümkün değil. Hangi mantıkla yaptıklarını ben de sordum" dedi.

Türbanlı öğrenciye ödül

15. Ulusal Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni’nde, İstanbul Şefkat Koleji öğrencisi Elif Büşra Doğuş Öğrencisi Elif Büşra Doğuş da ödül aldı. Sahneye siyah bir türbanla çıkan Doğuş’a ödülünü MEB Müsteşar Vekili Mehmet Temel verdi. Törenden sonra AKP Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu ve eşi Fulya Kutlu, türbanlı öğrenciyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Görüntüye sinirlenen Bakan Çelik’e, TÜBİTAK Başkan Vekili Prof. Dr. Nüket Yetiş elini ağzına kapatıp bir şeyler söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!