Beyanname sorgulama nasıl yapılır? E-Devlet üzerinden Beyanname sorgulama işlemi

Güncelleme Tarihi:

Beyanname sorgulama nasıl yapılır E-Devlet üzerinden Beyanname sorgulama işlemi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2022 17:46

Beyanname sorgulama işlemi e-devlet üzerinden ulaşılan tüm kolaylıklarından sadece birisidir. Özellikle de gümrük beyannamesi başta olmak üzere e-devlet alt yapısı tarafından gerçekleştirilen çeşitli sorgulamalar kolayca yapılır ve bunun için ayrıca kamu kurumlarına başvurmaya da gerek kalmaz. Beyanname sorgulama nasıl yapılır sizler için derledik.

Haberin Devamı

Gümrük beyanname sorgulama işlemi Ticaret Bakanlığı ve bağlı birimler tarafından yürütülen bir çeşit hizmettir.

Beyanname Sorgulama Nasıl Yapılır?

 Ticaret Bakanlığının https://uygulama.gtb.gov.tr/ internet adresi üzerinden de beyanname sorgulaması yapılabileceği gibi www.turkiye.gov.tr web adresi aracılığı ile de Ticaret Bakanlığı uygulamalarına girilebilir. Bu tür bir beyanname sorgulaması ise, Ticaret Bakanlığının alt yapısı kullanılarak yapılabilir. Çünkü gümrüklerin yönetimi de Ticaret Bakanlığının Gümrükler Genel Müdürlüğü aracılığı ile yürütülür.

 Ticaret Bakanlığının uygulamaları içinde beyanname sorgulama işlemi de yer alır. Gerekli bölüme beyanname numarasını yazarak kolay bir şekilde sorgulanabilir. Aynı zamanda e-devlet aracılığı ile de arama bölümüne gümrük beyanname sorgulama ya da "Ticaret Bakanlığı" yazılarak ilgili linklere kolay bir şekilde ulaşılabilir. Sorgu bölümüne beyanname numarasını da yazarak son durumu hakkında kolaylıkla bilgi edinilebilir. Bu sayede kısa zamanda gerekli tüm bilgilere ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı

E-Devlet Üzerinden Beyanname Sorgulama İşlemi

Evinizden ya da işyerinizden veri tabanı üzerinden kolay bir şekilde sorgulama yaparak bir yere gitmeye gerek kalmadan tüm sorgulamalar da tamamlanabilir. Bunun için de ayrıca bir zaman ayırmanız ya da işinizden izin almanıza gerek kalmaz. Popüler e-devlet uygulamalarını da kullanarak hem siz tasarruf edebilirsiniz hem de devlet tasarruf etmiş olur. Zamandan tasarruf ederek, online sorgulama yapılabilir.

Portal üzerinden gerçekleştirilecek olan web tabanlı sorgulamalar ile eksiksiz ve doğru bilgilere kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Devlet tarafından hazırlanan bu uygulamaların güvenirliği ise, kare kod ve barkod numaraları ile sağlanır. Beyanname sorgulamalarının yanında Ticaret Bakanlığı tarafından ilgili portal üzerinden diğer sorgulamalara da kolay bir şekilde ulaşılabilir.

E-devlet üzerinden beyanname sorgulaması, T.C. kimlik numarası ve şifre girilerek kısa zaman içinde gerçekleştirilebilir. Bu sorgulama işlemi, sayesinde tüm beyannamelerin listesini kolaylıkla görebilirsiniz. Online olarak gerçekleştirilebilen beyanname sorgulama işlemi zamandan tasarruf etmenize yardımcı olur.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!