Batum’a da üniversite açtı

Güncelleme Tarihi:

Batum’a da üniversite açtı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2015 13:47

Türkiye’den bir yükseköğretim kurumu Batum’da ‘University Batumi’ adıyla yeni bir üniversite açtı.

Haberin Devamı

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Global, 2014 yılında ABD’nin başkenti Washington D.C’de kurduğu BAU International University Washington D.C ve Almanya’nın başkenti Berlin’de açtığı BAU International Berlin University Of Applied Sciences ardından Batum’da BAU International University Batumi’yi açtı. 2015-2016 eğitim öğretim yılında ilk tıp öğrencilerini alacak olan BAU International University Batumi, aynı zamanda tüm dünyadan üniversite öğrencilerine de kapılarını açıyor.

Vakıf üniversitesi olarak eğitim yaşamını sürdürecek BAU International University Batumi’de başarılı öğrencilere farklı oranlarda burs imkanları sunulacak. İlk yıl yurtdışından öğrenci kabul edecek olan üniversite, önümüzdeki yıldan itibaren Gürcistan’dan da öğrencilere kapılarını açacak. Üniversitenin yanı sıra hastane kompleksini de içerisinde barındıran BAU International University Batumi için toplamda 50 milyon dolarlık yatırım yapıldı. 300 öğrenci kapasitesine sahip üniversiteye ilk yıl 50 öğrenci alınacak. İlerleyen dönemde ise Gürcistan’a yapılacak yeni yatırımlarla birlikte sağlık bilimleri, diş hekimliği ve turizm alanlarında da fakülteler açılacak.

Haberin Devamı

“Türkiye’de ve dünyada üniversite kavramı değişti”

Açılış töreninde konuşan BAU Global Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel; “Kurulduğumuz ilk günden itibaren uluslararası ilişkilere ayrı bir önem verdik. Öğrencilerimize Türkiye’de ve dünyada üniversite kavramının artık değiştiğini, kampüslere bağlı eğitimin yetersiz olduğunu ve çok kültürlülükle tanışmaları gerektiğinin önemini anlattık. Dünyanın stratejik noktalarında kendi kampüslerimizi açarak bu anlayışımızı pekiştirdik. Şimdi de Gürcistan’ın Batum kentinde Gürcistan yasalarına göre diploma veren bağımsız bir üniversite kurarak uluslararası alandaki yatırımlarımıza bir yenisini daha ekledik. Bu Türkiye’nin vizyonunu, gücünü, bir Türk girişimcisinin cesaretini tüm dünyaya duyurmaktır. Yıllar önce İstanbul’da üniversite kurarken yaşadığımız heyecanı şimdi Batum’da yaşıyoruz. Amacımız benzer yatırımları diğer ülkelere de taşımak” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye-Gürcistan ilişkilerine önemli katkılar sağlanacak

Üniversitenin Gürcistan devleti kanunlarına göre akredite edildiğini belirten BAU International University Batumi Rektörü Prof. Dr. İsmet Dindar, “Başlangıç olarak üniversitemiz bir tıp fakültesi olacak. Auditoryumlar, labarotuvarlar, zengin bir kütüphane, idari bölümler bütünü ile hazır durumda ve eğitim dilimiz de İngilizce. Gürcistan, Türkiye ve başka ülkelerden de öğrencilerin eğitim alabileceği üniversitemizde akademisyen kadromuzu seçkin isimlerden oluşturduk. Üniversite, Gürcistan ve Türkiye ilişkilerinde, Gürcistan ile bütün komşu ve uzak ülkeler arasında yakın işbirliği ve bilgi alışverişi için önemli bir kapı olma özelliğini taşıyacak. BAU International University Batumi bünyesinde hizmete başlayan tıp fakültesi Türk müteşebbislerince yurtdışında ilk açılan tıp fakültesi olma özelliğine de sahip” diye konuştu.

Haberin Devamı

Evrensel standartlarda tıp eğitimi verilecek

Günümüzde sağlık alanının ekonomik gelişmenin bir aracı olduğunun ve sağlık eğitimine yapılan yatırımların doğal olarak ekonomik gelişmeyi de beraberinde getirdiğini belirten Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, “BAU International University Batumi’nin eğitim standardı, gerek laboratuvar alt yapısı, gerek dinamik eğitim müfredatı ve gerekse eğitim-öğretim süreçlerini yürütecek öğretim elemanlarının kalitesi bakımından BAU İstanbul Tıp Fakültemiz ile aynı olacak. Programlar paralel yürütülecek ve imkanlar karşılıklı paylaşılacak. Evrensel standartlarda hazırlanacak eğitim programlarımız İngilizce olarak sunulacak ve bu üniversitede okuyan öğrenciler dünya ağımızın sahip olduğu her türlü imkandan yararlanma ayrıcalığına sahip olacaklar” dedi.

BAKMADAN GEÇME!