Batı Avrupa Açık Ortaokul ve Açık Lise kayıt süresi uzatıldı

Güncelleme Tarihi:

Batı Avrupa Açık Ortaokul ve Açık Lise kayıt süresi uzatıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2018 13:35

Avrupa'da yaşayan öğrenci adayları ‘Açık Öğretim Ortaokulu ve Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programı’ için 28 Eylül'e kadar kayıt yaptırabilecek.

Haberin Devamı

Avrupa ülkelerinde yaşayan öğrenci adayları için 21 Eylül’de sona erecek olan ‘Açık Öğretim Ortaokulu ve Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programı’ kayıt süresi 28 Eylül'e kadar uzatıldı.

Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Bürosu Ortaokul ve Lise Programları Görevlisi Semra Önder, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Anadolu Üniversitesi iş birliğiyle Avrupa ülkelerinde yürüttüğü programların, Almanya'daki bazı eyaletlerin yaz tatilinin yeni sona ermesi ve öğrenci adaylarından yoğun talep gelmesi üzerine uzatıldığını belirtti.

Programların kayıt başvurularının ‘http://bap.anadolu.edu.tr’ adresinden çevrimiçi olarak kabul edildiğini söyleyen Önder, şöyle devam etti:
"Eğitimini yarıda bırakmış ya da hiç başlamaya fırsat bulamayan ve Türkçe bilen herkese yönelik sunulan bu fırsattan yararlanılmasını öneriyoruz. Batı Avrupa’da sunulan ortaokul ve lise bitirme imkânlarından yararlananlar, diledikleri takdirde Türk yükseköğretim sisteminde üniversite öğrencisi olabilecekleri gibi, Türkiye üniversitelerinden alacakları öğrenci ya da mezun belgeleriyle bulundukları ülkelerdeki üniversitelere başvuru yapabilme olanağı elde edebilecekler"

Haberin Devamı

Kayıtlar, 28 Eylül Cuma günü, Orta Avrupa saatiyle 16.30'a kadar yapılabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!