Batch Kodu Nedir? Parfümlerde Orjinalliğini Anlamak İçin Batch Nasıl Ve Nereden Sogulanır?

Güncelleme Tarihi:

Batch Kodu Nedir Parfümlerde Orjinalliğini Anlamak İçin Batch Nasıl Ve Nereden Sogulanır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2022 14:16

Batch son dönemlerde en çok merak edilen bir terim olarak ön plana çıkıyor. Özellikle ürünleri inceleme ve denetleme noktasında önemli bir potansiyel teşkil ettiğini ifade etmek mümkün. Peki Batch kodu nedir? Parfümlerde orijinalliğini anlamak için batch nasıl ve nereden sorgulanır tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

 Bir kod olması ile beraber pek çok farklı ürün üzerinden batch kodu merak edilmektedir. Özellikle ürünleri inceleme ve gerçek olup olmadığını anlama noktasında oldukça önemlidir. Aynı zamanda bu konuda birçok farklı ürün üzerinden, belli başlı kriterler kapsamında kod üzerinden farklı bilgiler elde edilir. 

 Batch Kodu Nedir? 

 Herhangi bir ürünün ne zaman üretildiğini gösteren kod, batch kodu olarak bilinmektedir. Tabii vermiş olduğu bilgi sadece bununla sınırlı değildir. Aynı zamanda nerede ve üstelik kim tarafından üretildiğine yönelik gerçek bilgileri sağlar. Bu da doğal olarak herhangi bir ürünün yasal ya da lisanslı olup olmadığı konusunda etkin bir bilgi alma imkanı sunar. Bununla birlikte bir ürün üzerinde var olan herhangi bir sorunun nedenini anlamak, bu doğrultuda hatalı ürünlerin satışını durdurma noktasında bu kod kullanılmaktadır. O yüzden birçok değişik sektör açısından önemli bir yere sahip olan kod sistemleri içerisinde geldiğini ifade etmek gerekir. 

Haberin Devamı

 Parfümlerde Orijinalliğini Anlamak İçin Batch Nasıl ve Nereden Sogulanır? 

 Özellikle parfümlerin orijinalliğini anlayabilmek batch kodu kullanılmaktadır. Böylece nerede ve nasıl üretildiği, gerçek olup olmadığı noktasında dünya çapındaki markaların denetlemesi gerçekleşir. Bu doğrultuda parfümler üzerinden batch kodunu nasıl ve nereden sorgulanacağı merak edilen konular arasında bulunuyor. Birçok farklı parfümün üzerinde batch kodu yer almaktadır. 

 Özellikle kutularının üzerinde mecburi olması gereken bu kod sayesinde, ürünleri takip edilip edilemeyeceği noktasında bilgi vermektedir. Aynı zamanda ürünün orijinalliği açısından, ‘iz’ olduğunu söylemek mümkündür. Bu doğrultuda kozmetik ürünleri kontrol edebilmek amaçlı internet üzerinden farklı siteler bulunmaktadır. Batch kodunu okuma sitelerine giriş ile beraber bu kodu giriş yaparak orijinalliği öğrenme şansı elde edilebilir. 

 Kozmetik Ürünlerde Batch Kodu Nasıl Bulunur? 

 Birçok farklı kozmetik ürün üzerinden bakıldığı vakit batch kodunu kolayca bulma şansı elde edilmektedir. Genel olarak 4 ya da 5 karakter uzunluğunda, harfi ile beraber rakamları yer aldığı bir kod olarak öne çıkar. Genelde kozmetik ürünlerinin kapak kısımlarında yer almaktadır. Tabii bunlar içerisinde 3 ya da 4 harf ile rakam üzerinden de oluşan batch kodu olduğunu ifade etmek mümkün. 

Haberin Devamı

 Batch Kodunun Önemi Nedir? 

 Başta parfüm ve benzeri gibi kozmetik ürünler olmak üzere, birçok farklı ürünün orjinal olup olmadığını anlamak için batch kodu kullanılmaktadır. Belki ürünü gerçek olup olmadığı ya da hatalı olup olmadığı noktasında bilgi alma şansı elde edilir. Bu durum en farklı sektörlerdeki firmalar açısından hem de bireysel müşteriler noktasında önemli bir potansiyel teşkil eder.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!