Başbakan Erdoğan: Dershaneleri kapatma kararı Bakanlar Kurulu ve Meclis’ten geçecek

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğan: Dershaneleri kapatma kararı Bakanlar Kurulu ve Meclis’ten geçecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2013 09:27

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dershanelerin kapatılması konusunda yapılan çalışmaların önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulu’ndan geçeceğini ve TBMM’de de kabul edileceğini söyledi. Başbakan Erdoğan, Şubat 2014’te 10 bin öğretmen ataması yapılacağını da açıkladı.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir televizyon programında gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın dershanelerin kapatılması, atanamayan öğretmenler ve eğitimle ilgili verdiği bilgiler özetle şöyle:
Dershaneler konusunu bir dönüşüm projesi olarak istedim. Bakanlarıma dönüşümü eğitimde de bitirmemiz gerektiğini söyledim. Taslaklar sunulmadan manşetler atıldı. Bu dershaneleri okula dönüştürüp, apartman katlarındaki merdiven altındaki dershaneleri kapatacağız. Biz bu öğretmenlere kendi kadrolarımızda iş vereceğiz.

Adım attık eksikler tamamlanacak

Dershaneleri okula dönüştürme çalışmasından geri dönmemiz diye bir şey burada asla söz konusu değil. Gelinen noktada dershane anlayışının, düşüncesinin yürümesi mümkün değil. Bu konuda adımımızı attık bazı eksikler var. Bakanıma bunlar üzerinde bir çalışma yapın, dışarıdan almanız gereken destekler varsa görüşün, taslağı getirin ve bunu Bakanlar Kurulu'na sunalım dedim.

Haberin Devamı

Meclis’ten yasayı geçireceğiz

Bizim bu konudaki attığımız adım bugünün adımı değil. Dolayısıyla biz bir dönüşümü gerçekleştireceğiz, bunun kararını vermişiz. Burada muhataplarımız durumundaki kardeşlerimiz bizim karşımıza gelecek olurlarsa ancak bu çerçevede gelebilirler. Bu Meclis’e gelecek ve Meclis’ten biz bu yasayı geçireceğiz. Sonra da ülkemizde uygulama zeminini bulacağız.
Niye acaba okula yanaşılmıyor da, illa da dershane deniliyor. Bunun nedeni şu: Öğrenci 6 veya 9 aylığına oraya gidiyor. Fen ve sosyal bilimler ile Anadolu lisesi öğrencilerinin yüzde 90'ı dershaneye gidiyor. Meslek liselerindeki bu oran ise yüzde 18.

Fakir aile çocukları dershaneye gidemiyor

Bu fen ve Anadolu liselerindeki öğrencileri alıyorsunuz ve ona test tekniklerini öğretiyorsunuz. Eğitimini devlet okullarında almış öğrenciye biraz eğitim verip bir okulu kazandığında hemen sırtına tişörtü giydiriyorsun. Fakir çocuklar niçin bu kurslara gidemiyor. Buradan yararlananlar büyükşehirlerdeki zengin ailelerin çocuklarıdır.
Vakıfsanız ücretsiz eğitim verin deyince de rahatsız oluyorlar. Şimdi ise biz devlete verebiliriz diyorlar. O zaman kurun okulları biz sizden hizmet alımı yapalım.

Haberin Devamı

Şubat’ta 10 bin öğretmen atanacak

Eğitimde biliyorsunuz bir reform yaptık, 4+4+4. Bunu niye yaptık? İstiyoruz ki kaliteyi arttıralım. 10 yılda 400 bin öğretmeni Milli Eğitim’e kazandırdık. Bütçemizi dikkatli bir şekilde değerlendireceğiz. Şubat ayında 10 bin öğretmen atamayı öngörüyoruz. Önümüzdeki 4-5 yıl içinde öğretmen açığımızı sıfırlamış olacağız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!