Bana Dokunmayan Yılan Bin Yıl Yaşasın atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Güncelleme Tarihi:

Bana Dokunmayan Yılan Bin Yıl Yaşasın atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2021 04:21

Atasözleri hem geçmişte hem de günümüzde bize çeşitli konuları kısa bir şekilde izah etme kolaylığı sağlıyor. Ayrıca iğneleyici yapısı ile de insanları uyarmak ve bazı konularda uyandırmak amacı ile kullanılabiliyor. Derin manalı atasözlerinin ne anlama geldiği ve nasıl kullanıldığını sizin için derledik

Haberin Devamı

Geçmişte insanlar kendilerine manevi bir rota çizerken çeşitli ve derin manalı cümleler kurmaya özen gösterirdir. Çünkü bu cümlelerin gelecek nesillerce ilke edinmeleri olası bir durumdu. Ayrıca büyüklerin sözleri her açıdan kayda değer bir anlam içeriyor Atasözleri derin anlamları ve dürtücü yönleri ile insanları bazı konularda uyarmak ve onlara içinde bulundukları durumları izah etmek için sık sık kullanılıyor.

 Bana Dokunmayan Yılan Bin Yıl Yaşasın Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir?

 Bu atasözü bazı insanların kendilerine zarar gelmediği sürece etrafında gerçekleşen olumsuz olaylara izin veriyor olması manasını taşıyor. Diğer insanlara zarar gelmesi onun için önemli olmamakla beraber kendisine zarar vermeyen bir kötülüğün dilediği kadar yaşamasında bir sakınca görmüyor.

Haberin Devamı

 Bana Dokunmayan Yılan Bin Yıl Yaşasın Sözünün Cümle İçinde Kullanımı

 Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığı ile hareket etmek insanı yavaş yavaş yalnızlaştırır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!