Okulların açılışına iki seçenekli plan

Güncelleme Tarihi:

Okulların açılışına iki seçenekli plan
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2020 12:43

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, NTV canlı yayınında, telafi eğitimleri için açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, NTV canlı yayınında yaptığı açıklamada, çocukların dinlenmelerini de önemsediklerini belirterek, "Okullar ne zaman açılırsa açılsın, biz bu duruma hazırız. Temmuz ve ağustos aylarını çok planlamıyoruz. Bizim öncesinde ve sonrasındaki dönemlere ilişkin çalışmalarımız daha baskın" dedi. 23 Nisan hazırlıklarının da tamamlandığını belirten Bakan Selçuk'un açıklamalarından satır başları şöyle:

ÇOCUKLARIN DİNLENMESİNİ DE ÖNEMSİYORUZ
Okulların açılması Milli Eğitim Bakanlığı'nın kendi içerisinde planlayıp da sonlandırabileceği bir süreç değil. Bu büyük bir süreç. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her bakanlık üzerine düşen görevi dikkate alıyor. MEB olarak eğer okullar sağlık sorunları giderildiği ya da virüs ortadan kalktığı için önümüzdeki hafta açılacak desek biz buna hazırız. 30 Nisan'dan sonra olsa biz buna hazırız. Yaz tatili konusunda söylemek istediğim bir şey var. Bu süreç sadece eğitimsel bir süreç değil. Aynı zamanda ekonomik bir süreç. Turizmle, diğer üretim sektörleriyle, sosyal hayat, ticaretle ilgili. Bundan dolayı biz kararlarımızı alırken tek noktadan meseleye bakmıyoruz. Yazın da çocuklarımızın dinlemesini çok önemsiyoruz. Her şekilde telafimizi yaparız. Bu kazanımları gündeme getirmek bizim için zor bir iş değil.

Haberin Devamı

SENARYOLARA HAZIRIZ
Bilim kurulunun tavsiyeleri, Türkiye'nin ve dünyanın genel gidişatı müsaade ederse okulların açılması için gereken çalışmayı hemen başlatırız. Şu tarihte şu olacak diye yönettiğimiz bir süreç yok. Ama ne zaman ne olursa biz ne yaparız konusunda hazırlıklarımız var. Haziran ayı içerisinde, mayıs ayı içerisinde ne olabilir, hangi yaş gruplarında hangi durumları ne şekilde devreye sokabiliriz eylül başında, ekimde ne olabilir? 2020-2021 eğitim takvimi nasıl düzenlenirse bu eksiklikleri giderebiliriz konusunda çalışmalarımız hazır. Gidişata bağlı olarak bunu toplumla paylaşacağız. Temmuz ve ağustos aylarını çok planlamıyoruz. Bizim öncesinde ve sonrasındaki dönemlere ilişkin çalışmalarımız daha baskın. Ama böyle bir kriz durumunda senaryo ya da takvim neyi gösterirse ona göre düzenlemeleri yapacağız. Eylül ve ekim daha ağır basıyor ve onun öncesi dönem için çalışmalarımız var. Mayıs ve haziran ayı için de planlamalarımız var. Ama temmuz ve ağustos ayı için çok fazla planlamalar üzerine çalışmıyoruz. Eğer planlamalar çerçevesinde bilim kurulu ve Türkiye'nin genel durumu müsait olursa elbette biz mayıs ve haziran ayında okul açarız. Mayıs ve haziranın devreden çıkması gibi bir şey kesinlikle söz konusu değil.

Haberin Devamı

SÜRPRİZLERİMİZ OLACAK
23 Nisan okulların sınıfın dışında her yerde kutlanması gereken 100'üncü yıl olması nedeniyle de başka bir coşkuyu hak eden çok büyük bir bayram. Bu anlamda biz okullarda, sınıflarda törenler yapamasak da acaba bunu evlere, sosyal medyaya nasıl yansıtırız şeklinde birçok tedbir aldık. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100'üncü yılı konusunda TBMM'nin de çalışmalarını dikkate alarak birtakım düzenlemeler hayata geçiriyoruz. 23 Nisan'da 8.30'da çocuklar adına, Türkiye adına Anıtkabir'de olacağız. Bu ziyaret sonrasında da saygı duruşu ve İstiklal Marşı başlayacak ve tüm gün TRT EBA TV'de bizim 23 Nisan özel yayınımız olacak. Bayram sabahı da çocuklarımızın tamamı EBA TV başında olursa mutlu oluruz. Çünkü çok güzel sürprizlerimiz, hazırladığımız etkinlikler, yarışmalar, oyunlar, gölge oyunları var. Kutlamalar 81 ilde olacak.

Haberin Devamı

100'ÜNCÜ YIL MARŞI HAZIRLADIK
Bu özel günün hatırası, marşı olsun istedik. Bu amaçla bir çalışma başlattık. Gazi Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Mehmet Efe'nin bestelediği, sözlerini Mehmet Efe ve Şermin Yaşar'ın yazdığı, düzenlemesini de Serkan Sözmez'in yaptığı bir marş bu. Tüm çocuklarımıza, 100'üncü yıla hatıra olsun diye bir hediye vermek istedik. Bir klip de hazırladık. Zeynep Günay Tan yönetmenliğini yaptı. Haluk Bilginer'in seslendirdiği ibareyle başlayan bir klip oldu.

ONLİNE SINAV OLMAYACAK
EBA performansı LGS puanı üzerinde etkili olmayacak. Online bir sınav söz konusu değil. Sınav yüz yüze olacak. Bununla ilgili tüm potansiyelimizi gözden geçirdik. Yeniden bir modelleme çıkardık. Öğrencilerimiz birinci dönem konularından sorumlu olacaklar. Tabii ki sınıf geçme gibi konular da buna dayalı olarak harekete geçecek. Sınıf geçme ne olacak öğrencimizin şu anki sorunu değil. Önce fiziksel ve ruh sağlığı arkasından da eğitimsel olarak... Bakın sürekli yeni sorular yayınlıyoruz. Eskiden ayda bir yayınlardık. Şimdi iki kere yayınlıyoruz. Konu anlatımları yayınlıyoruz. Bir öğrencinin erişmesi için ne gerekiyorsa sağlıyoruz. Bu nedenle teknik konular, mevzuatla ilgili konular ikinci planda çocuklarımız için.

Haberin Devamı

PİKTES ÖĞRETMENLERİNE MÜJDE
Bir müjdeyi de paylaşayım. Yaklaşık 4 bin Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PİKTES) öğretmeni var ve yaklaşık bir buçuk aydır haber bekliyorlardı. 'Biz çalışmıyoruz, maaş almıyoruz, ücretlerimiz ne olacak?' şeklinde. Onlar için de önceki akşam itibariyle resmi karar çıktı. Maaşları ödenecek. Bu konuda da emek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

BİRİNCİ DÖNEMİ DEĞERLENDİRECEĞİZ
İkinci dönem diyelim ki ders olmadı. Sınıf geçmeyle ilgili herhangi bir şey ikinci dönemden tabii ki söz konusu olmayacak, birinci dönemden olacak. Telafi eğitimi hızlandırılmış ve kısaltılmış şekilde yapılır. Bu süreçte sınıf geçmeyle ilgili bir işlem yapmak çok doğru olmayabilir.  Bununla ilgili mevzuat altyapımızı çalışıyoruz. Bu konu bizim için net bir konu. Birinci dönemin konuları, notları var. Bunun üzerinden bir değerlendirme yapacağız.

Haberin Devamı

BAYRAKLARI ELLERİMİZE ALALIM
Yarın 23 Nisan ben tüm öğretmenlerimin velilerimin, bu konudaki desteklerini bekliyorum. Bayraklarımızı ellerimize alalım. TBMM önderliğinde İstiklal Marşımızı söyleyelim. Önümüzde Ramazan şimdiden kutluyorum. Ramazan'ın bereketi, muhabbeti içerisinde tedbirlere uyarak oldukça güzel bir dönem geçireceğiz. Biz her gün talepleri inceliyoruz. Öğrencilerimizden mesaj alıyoruz. Neye ihtiyaç varsa özel hazırlıklar yapıyoruz. Bayramın coşkusunu hep birlikte kutlamak dileğiyle.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!