Bakan Selçuk: Sıfır Atık Projesi’ne 32 bin okul başvurdu

Güncelleme Tarihi:

Bakan Selçuk: Sıfır Atık Projesi’ne 32 bin okul başvurdu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2019 11:00

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sıfır Atık Projesi’ne 32 bin okulun başvurduğunu açıkladı. Projeyle doğal varlıkların korunması, çevre dostu tüketim alışkanlıklarının kazandırılması ve atık yönetimiyle ilgili konularda çocuklara farkındalık sağlanması hedefleniyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Sıfır Atık Projesi’ne 32 bin okulun başvurduğunu açıkladı. Bunun iyi bir başlangıç olduğunu ifade eden Bakan Selçuk, şunları yazdı:
“Gidin Anadolu’nun köylerine, şimdilerde azalsa da hala çöp toplama alanı yoktur çoğunda. Köylümüz, çıkarttığı atığı değerlendirmenin yolunu kendi pratik zekasıyla bulur. Önce gereksiz olanı almamayı bilir, sonra elindekini tekrar kullanır, tamir eder, işlevini kaybettiyse başka şekilde değerlendirir, atığını dönüştürür, kompost tekniğiyle kendi gübresini arka bahçesinde elde eder, tarlasında kullanır. Daha neler, neler. Bu bir öz bilgi, zaten var ve kuşaktan kuşağa da akmış. Fakat bu bilinci şehir yaşantısına taşıyamamışız. Geri dönüşümle asıl yapmamız gereken bu kadim bilince geri dönmek. Köy çeşmesinden akan su boşa gitmesin diye yanına yalak yapıp hayvanları sulayan, kırılan dalı atmayıp yeniden diken, ayağındaki çorabı yamamayı bilen Anadolu insanının bilincine, kabiliyetine ve dönüştürücü üretkenliğine geri dönmemiz lazım. Sıfır Atık Projesine 32.000 okulumuz başvuru yaptı. Bu iyi bir başlangıç ama uzun bir süreç. Hepimizin, elimize aldığımız bir sayfa kağıdın önünü, arkasını, her noktasını bir değer ve servet olarak görmesini sağlayana kadar kat edecek yolumuz var.”

Haberin Devamı


ÇEVRE DOSTU TÜKETİM
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile TEMA Vakfı arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen projeyle doğal varlıkların korunması, çevre dostu tüketim alışkanlıklarının kazandırılması ve atık yönetimiyle ilgili konularda çocuklara farkındalık sağlanması hedefleniyor. Sıfır Atık Projesi, TEMA Vakfı gönüllüleri ve okul öğretmenlerinin iş birliğinde ilkokul öğrencilerine anlatılıyor.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!