Bakan Kılıç'ın teklifine ilk yanıt geldi

Güncelleme Tarihi:

Bakan Kılıçın teklifine ilk yanıt geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2013 11:16

Vestel İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın YURTKUR'daki öğrencilere taşınabilir bilgisayar önerisiyle ilgili, böyle bir talebi memnuniyetle değerlendireceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Erdoğan, Bakan Kılıç'ın fuara katılan firmalara yaptığı çağrıya ilişkin ellerinden geleni yapabileceklerini belirtti.

CeBIT Bilişim Eurasia ve BIT Sinerji Zirvesi'nde daha çok kurumsal ve endüstriyel ürünlerini sunduklarını anlatan Erdoğan, çok güçlü yazılım grupları oluşturduklarını ve bu sayede taşınabilir dijital cihazların çok öne çıkacağını, teknoloji konusunda dünya genelindeki bir çok şirketle komponet ve yazılım bazında işbirliği yaptıklarını söyledi.

Mühendislerini, dünyadaki yenilikleri takip için sürekli yurtdışı fuarlara gönderdiklerini belirten Erdoğan, o mühendislerin getirdiği yaratıcı fikirleri üretime dönüştürdüklerini, şu anda bünyelerinde bin civarında mühendis çalıştığını ve aralarında Harvard, MIT ve Stanford gibi dünyanın en prestijli okullarından mezun mühendislerin de olduğunu anlattı.

Vestel olarak ürünlerin yüzde 20'sini iç pazar, yüzde 80'inini ise ihraç ettiklerini belirten Erdoğan, tablet bilgisayar ve akıllı telefonlarda da iç pazar ve ihracat dağılımını bu şekilde yapacaklarını, geçen sene 143 ülkeye 3,1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi.

Erdoğan, gelecek yıl ihracat yaptıkları ülke sayısını da artırmayı planladıklarını, bu konuda yüzde 20 civarında bir büyüme öngördüklerini bunun da 3,5 milyar dolarlık bir ihracata karşılık geldiğini belirterek, ciroda da yüzde 20'lik bir büyüme beklediklerini anlattı.

Haberin Devamı

Yakın dönemde satın alma planı olup olmadığı sorusuna da Erdoğan, "Zaman zaman yurtiçinde, yurtdışında satın almalar yaptık. Her zaman radarlarımız açık. Uygun gördüğümüz startup firmaları olabilir, uygun gördüğümüz markalar olabilir. Her zaman gözümüz açık bir şekilde bakıyoruz, bir fırsat olduğunda değerlendireceğiz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!