Bahsetmek Nasıl Yazılır? Bahsetmek Kelimesinin Tdk'ya Göre Doğru Yazılışı..

Güncelleme Tarihi:

Bahsetmek Nasıl Yazılır Bahsetmek Kelimesinin Tdkya Göre Doğru Yazılışı..
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2022 23:57

Bazı kelime ve kelime grupları içerisinde sesli harf düşmesi üzerinden yazılış gerçekleşir. Ancak bu durum o kelimeler üzerinden yapılmaz ise o vakit yanlış yazım ortaya çıkar. Peki, Bahsetmek nasıl yazılır? Bahsetmek kelimesinin TDK'ya göre doğru yazılışı konusunda detayları derledik.

Haberin Devamı

 Özellikle Türkçe üzerinden sesli harf düşmemesi ile beraber çok sık yazım hatası gerçekleşir. Bunlar içerisinde bahsetmek kelimesi önemli bir yer taşıyor. Tabi bu sözcük gibi daha birçok farklı kelime Türkçe içerisinde yer almaktadır. Bu durum sadece yazım hatası değil aynı zamanda genelde okunuş hatası da getirmektedir. 

 Bahsetmek Nasıl Yazılır? 

 Bu kelimenin doğru ve yanlış yazılışını bilmek önemli bir yer taşır. Çünkü doğru şekilde ele almak ile beraber hem okunuşu hem de yazılış şeklini öğrenme şansı elde edilir. 

 Bahsetmek (Doğru)

 Bahisetmek (Yanlış) 

 Görüldüğü gibi ikinci kelimeye bakıldığı zaman yanlış bir yazımı olduğu ön plana çıkıyor. Çünkü herhangi bir şekilde sesli harf düşmesi gerçekleşmemektedir. O yüzden iki kelimenin ayrı şekilde ele alınması ve yazılması gerekir. Böylece farklı ve başka bir anlam ortaya çıkar. 

Haberin Devamı

 Bahsetmek Kelimesinin TDK'ya Göre Doğru Yazılışı 

 Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı zaman bu kelimenin doğru şekilde yazılışı ‘bahsetmek’ olarak öne çıkar. Böylece yazım hatasının üstesinden gelmek ile beraber aynı zamanda okunuş hatasını da önüne geçme şansı elde edilir. Türkçede buna benzer daha birçok farklı kelime bulunmaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!