Bahçıvanlık okulunda eğitimler başladı

Güncelleme Tarihi:

Bahçıvanlık okulunda eğitimler başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2018 14:12

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Orman Fakültesi ile bir bitki bakım ve haşere kontrol firması arasında imzalanan anlaşma sonucunda ‘Bahçıvanlık Eğitim ve Uygulama Merkezi’nin ilk uygulamalı dersleri başladı. 10 kişilik bahçıvan ekibi, merkezin ilk kursiyerleri oldu.

Haberin Devamı

Bahçıvanlık Eğitim ve Uygulama Merkezi ilk kursiyerlerini kabul ederek eğitimlerine başladı. ISS Türkiye ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Orman Fakültesi işbirliğiyle hayata geçirilerek, 14 Kasım’da başladı. İlk eğitim döneminde yer alan 10 kursiyer, dersleri ISS uzmanlarından Peyzaj Mimarı Aslıgül Savçın ve Ziraat Mühendisi Nurgül Defterli’den aldı.

Merkezin açılışı, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgay Akbulut ile ISS Bitki Bakım ve Haşere Kontrol Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Tekin Şengün tarafından yapıldı. Merkez, peyzaj sektöründe ihtiyaç duyulan bilimsel kıstaslar doğrultusunda eğitim almış teknik eleman eksikliğini gidermeyi hedefliyor.

EĞİTİM İÇİN HER ŞEY HAZIR
Doğal bitki varlığının ekonomiye kazandırılmasının yollarını keşfetmeyi isteyen merkez, üniversitenin Sarıyer-Bahçeköy’deki kampüsünde, 2 bin metrekarelik arazi üzerinde yer alıyor. Merkez, 200 metrekarelik sera alanı, 1.800 metrekarelik açık bölüm, fidanlık sahası, 1.000 metrekare çim alan, doğal gölet ve eğitim için gerekli makine ve ekipmanlarla donatıldı.

Haberin Devamı

EĞİTİMLİ BAHÇIVANLAR GELİYOR
İlk eğitim döneminin resmen başlamasıyla bitki bakımı sektöründeki yetişmiş eleman ihtiyacını karşılama yolunda ilk adım atıldı. Kursiyerler merkezde verilen uygulamalı derslerle bitki üretimi, çim bakımı, budama, bitki bakım makineleri ve zirai ilaç başlıklarında eğitim alacak. Teorik dersler ise sera yakınında ISS Türkiye tarafından inşa edilen prefabrik derslikte yapılacak. Merkezin serası ve dış alanlarından, orman fakültesinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi gören öğrencilerin yanı sıra peyzaj mimarlığı, süs bitkileri, bitki sağlığı gibi konularda çalışan akademisyenler de yıl boyunca faydalanabilecek. Üniversite öğrencileriyle personelinin fidanlık stajlarına da ortam yaratan merkez, bireysel katılımlara da açık olacak.

BAKMADAN GEÇME!