Bağdaş Kurmak ne demek? Bağdaş Kurmak deyiminin anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Güncelleme Tarihi:

Bağdaş Kurmak ne demek Bağdaş Kurmak deyiminin anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2021 02:46

Deyimler hayatımızın hemen hemen her alanında aktif bir şekilde kullanılıyor. Özellikle içinden çıkılması zor durumları ifade etmek için net ve özlü bir cümle kullanımı son derece önemli. Bu yüzden deyimlerin ne anlama geldiği ve nasıl kullanılacağı hakkında bilgi sahibi olmak gerekiyor. Bu doğrultuda deyimler hakkında detaylı bilgileri sizin için derledik.

Haberin Devamı

Deyimler bazı durumlarda kurtarıcı nitelik taşırken bazı durumlarda da ifade kolaylığı sağlayan cümlelerdir. Bu cümleleri doğru ve yerinde kullanmak son derece önemlidir. Cümlelerin ifade etme özelliğinden net bir şekilde faydalanmak için anlam bütünlüğünü korumak gerekiyor.

 Bağdaş Kurmak Ne Demek?

 Bağdaş kurmak deyiminin anlamı ayakların üzerine oturmak olarak biliniyor. Daha ayrıntılı olarak ifade etmek gerekirse, sağ ayağını sol uyluğun sol ayağını sağ uyluğun altına alarak oturma biçimine bağdaş kurmak deniyor.

 Bağdaş Kurmak Deyiminin Anlamı (TDK) Nedir?

 Bağdaş kurmak deyimi bir çok alanda kullanılan bir cümledir. Anlamı ise ayakları çapraz bir şekilde uylukların altına alarak oturmak şeklinde ifade ediliyor.

 Bağdaş Kurmak Deyiminin Cümle İçinde Kullanımı

Haberin Devamı

 Yer minderlerine bağdaş kurup uzun uzun sohbet ettik.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!