Bağ Evi Nasıl Yazılır? Bağ Evi Kelimesinin Tdk'ya Göre Doğru Yazılışı..

Güncelleme Tarihi:

Bağ Evi Nasıl Yazılır Bağ Evi Kelimesinin Tdkya Göre Doğru Yazılışı..
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2022 23:56

Bazı kelime ve kelime gruplarını ele alırken, birleşik mi yoksa ayrı mı yazılacağı konusunda yanlış işlem yapılır. Peki, bağ evi nasıl yazılır? Bağ Evi kelimesinin TDK'ya göre doğru yazılışı konusunda merak edilen bilgileri derledik.

Haberin Devamı

Türkiye'de farklı zamanlarda 2 kelime bir araya gelir ve birleşik yazılır. Aynı zamanda bazı durumlarda ise ayrı ele alınması gerekir. Bu konuda merak edilen ve yazım hatası yapılmaması istenen sözcüklerden biri bağ evi olarak öne çıkıyor. İnternet üzerinden bu kelimenin ayrı mı yoksa birleşik mi yazılıp yazılmayacağı araştırılmaktadır. 

 Bağ Evi Nasıl Yazılır? 

 Bu kelime grubunun doğru yazılışı ayrı biçimde ele alınmış halidir. Eğer bu kelime grubu birleşik olarak yazılır ise o vakit yanlış bir yazım şekli ortaya çıkar. 

 Bağ evi (Doğru)

 Bağevi (Yanlış) 

 Görüldüğü gibi ikinci yazılış üzerinden bambaşka bir kelime ortaya çıkmaktadır. Bu da anlamına ciddi oranda zarar verebilir. Bu sebepten dolayı bağ ve ev olarak iki farklı kelime ayrı bir şekilde ele alınmalı ve kullanılmalıdır. 

Haberin Devamı

 Bağ Evi Kelimesinin TDK'ya Göre Doğru Yazılışı 

 Daha çok kırsal kesimde ve köylerde ortaya çıkan bağ evi, çok sık yazım hatasına uğrayan sözcük grupları içerisinde gelir. Bu doğrultuda Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı zaman, bu kelime grubunun ayrı şekilde yazılması gerekmektedir. Böylece doğru yazılış ve okunuşu üzerinden cümle içerisinde ya da tek başına kullanmak mümkündür.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!