Aziz Sancar, ‘Muhteşem göçmenler’ listesinde

Güncelleme Tarihi:

Aziz Sancar, ‘Muhteşem göçmenler’ listesinde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2016 12:51

Merkezi ABD’nin New York kentinde bulunan sivil toplum örgütü Carnegie, 30 ülkeden 42 kişinin yer aldığı ‘Amerika’nın Gururu: Muhteşem Göçmenler’ listesini açıkladı. 2015 Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar da listede yer alanlar arasında.

Haberin Devamı

Merkezi ABD’nin New York kentinde bulunan sivil toplum örgütü Carnegie, aralarında Türkiye, Hindistan, Brezilya, İran, Fransa, Kanada’nın da olduğu 30 ülkeden 42 kişinin bulunduğu “Amerika’nın Gururu: Muhteşem Göçmenler” listesini açıkladı. Listede ABD’ye göç etmiş ve ülkeye katkılar sağlamış bilim, siyaset ve sanat dünyasından isimler yer aldı. Türkiye’den listeye giren tek isim 2015 Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar oldu. Prof. Dr. Sancar’ın dışında Truman Show, Maske gibi filmlerle tanınan Kanadalı komedyen ve oyuncu Jim Carrey, eski NASA astronotu olan, çalışmalarına hala NASA’da devam eden İngiliz Dr. Piers J Sellers ve Google CEO’su Hindistanlı Sundar Pichai listede yer alanlar arasında. New York Carnegie Corporation’ın Başkanı Vartan Gregorian listeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Onlar ekonomik fırsatlar, eğitim, siyasi veya dini sığınma, güvenlik veya aile birleşmesi için ABD’ye gelmiş milyonlarca göçmeni temsil ediyor. Onlar da, tüm Amerikalılar gibi, bu ülkede ortak bir kaderi paylaşıyorlar“ dedi.

Haberin Devamı

New York Carnegie Corporation, İskoç göçmen Andrew Carnegie tarafından Amerika’ya katkıları için göçmenlere teşekkür amacıyla kuruldu. Kuruluş, 2006’dan bu yana 4 Temmuz ABD’nin Bağımsızlık Günü dolayısıyla Amerika’ya katkı sağlamış göçmeler listesi açıklıyor.

42 KİŞİ LİSTEDE

Bilim insanı, siyasetçi ve sanatçıların yer aldığı 42 kişilik listede dikkat çeken bazı isimler ise şöyle: Johns Hopkins Üniversitesi Başkanı Kanadalı Ronald J. Daniels, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) İranlı İsveç Büyükelçisi Azita Raji, WhatsApp’ın kurucusu ve CEO’su Ukraynalı Jan Koum, Grammy Ödüllü İngiliz Müzisyen Graham Nash, İtalyalı oyuncu Isabella Rossellini, Sprint’in CEO’su Bolivyalı Marcelo Claure, Perulu Gazeteci Mariano Castillo, oyuncu ve komedyen Kanadalı Samantha Bee, ABD İçişleri Sekreteri İngiliz Sally Jewell, Stanford Yapay Zeka Laboratuvarı yöneticisi Çinli Fei-Fei Li, ABD Ordusu Tuğgenerali Vietnamlı Viet X. Luong.

BAKMADAN GEÇME!