AYT’nin ardından sosyal medyada bu sorular konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

AYT’nin ardından sosyal medyada bu sorular konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2022 18:36

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (TYT) tamamlandıktan sonra sosyal medyada bazı sorularla ilgili yorumlar dikkat çekti. Özellikle AYT Türk dili ve edebiyatı testinde yer alan paragraf sorusunda adaylar dikkatlerinin dağıldığını dile getirdi. Soruda geçen; ‘Şurama saplanan özlem demeselerdi bıçak derdim…’ cümlesi hakkında adaylar şu yorumları yaptı:

Haberin Devamı

* “Koymayın kardeşim böyle paragraflar dikkatimiz dağılıyor sonra”, “Zaten millet süreyi yetiştiremiyor, bir de sorulara böyle cümleler koyup uzaklara baktırmayın yarım saat”, “Bu cümleden sonra koptum ben” .

* Fen Bilgisi Testinde yer alan fizik dersinin basit makine konusuna ait ‘makas sorusu’ da sosyal medyaya konu olan sorulardan biri oldu. Mavi makaslı sorunun yanıtını arayan adayların sosyal medyadaki tartışmaları ilgi çekiciydi.

* Adaylar sosyal medyada sorunun yanıtı hakkında ‘Makas bağlantı noktası tutma yerinden en uzakta olan ve makasın demir uzunluğu kısa olandı’ şeklinde açıklamalarda bulundu. Bu yoruma katılanlar çok oldu. Fakat başka bir yorumda ise ‘Uzun saplı olan iki tane makas vardı kablonun ağız tarafında değil de arka tarafında olan şık doğruydu’ denildi.

Haberin Devamı

Ayrıca yine Fizik dersine ait ‘Zeynep, Şule ve Ömerli soru ne?’ şeklinde başlayan başka bir sorunun da yanıtı yine sosyal medyada sorulmaya başlandı. Adaylar bu soru hakkında ortak bir karara varamadı...

* Tarih testinde ise Azak Kalesi sorusunun testin en zor sorusu olduğunu düşünenler vardı. Sorunun doğru yanıtı sosyal medyada en çok tartışılan konular arasındaydı. Doğru yanıtla ilgili yorumlar arasında ‘Azak Kalesi Osmanlılara geri verilecek. Anlaşmayı sormuşlar. Cevap, Prut’ yer aldı. Bununla birlikte cevabın İstanbul olduğunu düşünenler de oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!