Avustralya Bayrağı anlamı nedir? Bayrakta hangi renkler bulunur? Renklerinin anlamları

Güncelleme Tarihi:

Avustralya Bayrağı anlamı nedir Bayrakta hangi renkler bulunur Renklerinin anlamları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2022 18:01

Yüzölçümü 7.686.850 kilometrekare olan Avustralya, Okyanusya kıtasının yüzölçümü bakımından en büyük 2. ülkesidir. Ülkenin nüfusu yaklaşık 22 milyondur. Başkent Kanberra dışında en gelişmiş şehirleri Sydney, Melbourne, Hobart ve Cains'tir. Para birimi Avustralya doları olan ülkenin temel geçim kaynakları tarım ve yeraltı zenginlikleridir. Avustralya bayrağı anlamı nedir? Bayrakta yer alan renkler neleri simgeler detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Avustralya, 1606 yılında İngiliz ve Hollandalı denizciler tarafından keşfedildi. 17. yüzyılın ilk çeyreğinden itibaren Birleşik Krallık ve Hollanda hükümeti bölgeye birçok koloni kurdu. Resmi adı Avustralya Topluluğu olan ülke, 1 Ocak 1901 tarihinde kuruldu.

Avustralya Bayrağı Anlamı Nedir?

Avustralya resmi olarak 1901 tarihinde kurulmuş olmasına rağmen günümüzde kullandığı bayrak 1954 yılında tasarlanmıştır. Ülke genelinde düzenlenen yarışmaya yaklaşık 5 bin kişi katılmış, 5 bin kişinin gönderdiği bayrak tasarımlarının arasından günümüzde hala kullanılmakta olan bayrak seçilmiştir.

Bu tarihten önce kullanılan bayrağın sol üst köşesinde beş yıldız bulunmaktadır. Bayrağın %75'i kırmızı, geri kalan kırmızı renklidir. Kırmızı fon üstünde yer alan yıldızlar beyaz renklidir.

Avustralya Bayrağında Hangi Renkler Bulunur?

Avustralya, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda ile birlikte Birleşik Krallık'a bağlı ülkelerden biridir. Özerk bir ülke olan Avustralya'nın bayrağının sol üst kısmında Birleşik Krallık bayrağı yer alır.

Avustralya'nın önceki bayrağından farklı olarak bu bayrakta 5 değil 6 yıldız bulunur. Bu yıldızlardan beş tanesi 7 köşelidir ve her biri Hristiyanlar için kutsal olan güney haç yıldızının simgesidir. Diğer yıldız ise beş köşelidir ve Avustralya'nın sembolüdür.

Avustralya bayrağında mavi, kırmızı ve beyaz renkleri bulunur. Yerli halk için özel olarak tasarlanmış Aborjin bayrağı da mevcuttur. Bu bayrakta kırmızı yerine Aborjinler'in simgesi olan siyah rengi kullanılmıştır.

 

BAKMADAN GEÇME!