‘Avrupa’nın En İyi Üniversiteleri’ sıralamasına İngiltere damga vurdu

Güncelleme Tarihi:

‘Avrupa’nın En İyi Üniversiteleri’ sıralamasına İngiltere damga vurdu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2016 09:24

Yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education ‘Avrupa’nın En İyi Üniversiteleri 2016’ sıralamasını açıkladı. Türkiye’nin bölgesel olarak dahil olmadığı listede ilk sırayı Oxford Üniversitesi alırken, Cambridge ikinci ve Imperial College London üçüncü oldu.

Haberin Devamı

Times Higher Education’ın (THE) ‘Dünya Üniversiteleri Sıralaması 2015-2016’ verilerinden faydalanarak oluşturduğu listede üniversiteleri öğretim kalitesi, uluslararası görünürlük, araştırma etkisi ve endüstri gelirlerine göre inceledi. Türkiye’nin bölgesel olarak değerlendirilmediği listede ilk 10’a yedi üniversitesini sokan İngiltere, 46 kurum ile temsil edildi. 200 üniversitenin yer aldığı ‘Avrupa’nın En İyi Üniversiteleri 2016’da, Oxford en iyi üniversite seçildi. Cambridge ikinci, Imperial College London ise üçüncü oldu. İsviçre’nin önde gelen üniversitelerinden ETH Zürih ise dördüncü sıraya yerleşti.

ALMANYA İKİNCİ SIRADA

200 üniversitenin yer aldığı sıralamada Almanya 36 yükseköğretim kurumu ile temsil edilerek, İngiltere’den sonra en iyi ikinci ülke oldu. Almanya’dan en iyi dereceyi  10’uncu sıra ile LMU Münih yaptı. İskandinav ülkelerinin sıralamadaki başarısı da dikkat çekti. İsveç’ten Karolinska Enstitüsü9’uncu sırada yer aldı. Gayri Safi Yurtiçi Hasılası (GSYH) ile orantılı olarak Avrupa’nın önde gelen iki ülkesi İspanya ve Rusya, düşük bir performans gösterdi. İspanya’dan en iyi sırayı 70’inci olarak Autonomous University of Barcelona alırken, Rusya’dan Lomonosov Moskova Devlet Üniversitesi 79’uncu oldu.

Haberin Devamı

Avrupa’nın En İyi Üniversiteleri 2016

1-Oxford Üniversitesi İngiltere
2-Cambridge Üniversitesi İngiltere
3-Imperial College London İngiltere
4-ETH Zürih İsviçre
5-University College London (UCL) İngiltere
6-London School of Economics and Political Science (LSE) İngiltere
7-Edinburgh Üniversitesi İngiltere
8-King’s College London İngiltere
9-Karolinska Enstitüsü İsveç
10-LMU Münih Almanya

BAKMADAN GEÇME!