Atatürk'e Vefa Valizi açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Atatürke Vefa Valizi açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2022 07:00

81 ilde 103 okul dolaşan Atatürk’e Vefa Valizi, yolculuğunu tamamladı. Yaklaşık 3 bin öğrenci, valizleri Atatürk için hazırladığı eserlerle doldurdu. O çalışmalar ise 14 Mayıs’tan itibaren Ankara’da ATO Meclis Salonu Fuaye Alanı’nda sergilenecek.

Haberin Devamı

Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki Dr. Ufuk Ege Anaokulu’ndan yola çıkan 3 valiz, 81 ilin okullarını dolaşarak, 3-17 yaş arasında 3 bin öğrencinin Atatürk için hazırladığı eserlerle doldu. 103 okulda, 3 bin öğrenci ve 200 öğretmenin emeğiyle hazırlanan eserler ise 14 Mayıs’tan itibaren Ankara’da ATO Meclis Salonu Fuaye Alanı’nda sergilenecek. Eserler 19 Mayıs haftası boyunca görülebilecek. Sergide kısa film, video klipler, radyo tiyatrosu, mektuplar, müzik eserleri ve çeşitli materyallerden üretilen sanat çalışmaları da yer alacak. Projenin koordinatörlerinden okul öncesi öğretmeni Seden Erkan ve Sinem Örenli valizin içindeki çalışmalarla ilgili şunları söyledi:

176 ESER SEÇİLDİ

“Atatürk’e Vefa Valizi projesinin konusu, Atatürk ve Atatürk Sevgisi olarak belirlendi. Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilen kurtuluş mücadelesine duyulan minnetimizi göstermek üzere, Türk Milli Eğitim kanun, yasa, yönetmelik ve eğitim programlarında yer alan Atatürk ile ilgili etkinliklerle, 3-17 yaşlarındaki öğrenciler arasında birlik ve beraberliği sağlamak ve farkındalık yaratmak istedik. Valizdeki toplam 287 eser üzerinden 176 eser komisyon tarafından sergilenmek üzere seçildi. Bizi en çok duygulandıran eserlerden birisi, Giresun’dan anaokulu öğrencilerinin ‘Atam Rahat Uyu’ konseptiyle boyadığı, üzerine resimler çizdiği yastık oldu sanırım. Bir de mülteci bir lise öğrencimizin farklı ülkelerden bizim ülkemize yerleşmek zorunda kalan arkadaşlarıyla konuşup kaleme aldığı ‘Bizim ülkemizde kadın hakları, Atatürk’ün kadınlara sağladığı haklar’ konulu mektup çok etkileyiciydi.” 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!