ATA AÖF sınav sonuçları açıklandı.. (AÖF sonuçları sorgulama ekranı)

Güncelleme Tarihi:

ATA AÖF sınav sonuçları açıklandı.. (AÖF sonuçları sorgulama ekranı)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2017 08:33

ATA AÖF sonuçları merakla bekleniyordu. Öğrencilerin beklediği açıklama dün yapıldı ve sınav sonuçları açıklandı. Peki sınav sonuçlarına itiraz etmek isteyen öğrenciler hangi şartlarda bu başvuruyu gerçekleştirebiliyor? İşte Atatürk Üniversitesi bahar dönemi sınav sonuçları sorgulama ekranı

Haberin Devamı

2017 ATA AÖF bahar dönemi sınav sonuçları öğrenciler tarafından merakla bekleniyordu. ATA AÖF bahar dönemi sınav sonuçları Atatürk Üniversitesi tarafından öğrencilerin erişimine açıldı. Sınav sonuçlarına itirazda bulunmak isteyen öğrenciler, Öğrenim Yönetim Sisteminde (LMS) sol menüde yer alan “Sonuç İtirazı” butonunu tıklayarak gerekli bilgileri doldurduktan sonra itirazlarını iletebilecekler. Öğrencilerin merak ettiği bir diğer konu ise AÖF ders başarı botunun nasıl belirleneceği oldu. Peki, AÖF ders başarı notu nasıl belirlenir? İşte, sınav sonucu sorgulama ekranı.

"Değerli Öğrencilerimiz,

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Yarıyıl Sonu Sınav sonuçları ilan edilmiştir. Sınav sonuçlarınıza obs.atauni.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sınav sonuçlarına itirazda bulunmak isteyen öğrencilerimiz Öğrenim Yönetim Sisteminde (LMS) sol menüde yer alan “Sonuç İtirazı” butonunu tıklayarak gerekli bilgileri doldurduktan sonra itirazlarını bize iletebilecekler. Gönderilen itirazlar değerlendirilip geri bildirimler anlık olarak yapılacaktır."

ATA AÖF SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

DERS BAŞARI NOTU NASIL BELİRLENİYOR?

Ders başarı notunun hesaplanmasında:

Blok uygulama dersleri hariç, diğer derslerde ders başarı notuna ara sınav puanının katkısı %30, yarıyıl/yılsonu/bütünleme sınav puanının katkısı %70’tir. 

Blok uygulama derslerinde, uygulama sonucunda alınan puan ara sınav puanı, teorik sınav sonunda alınan puan ise yarıyıl sonu veya bütünleme sınav puanı olarak değerlendirilir. Başarı notu hesaplamasında ara sınav puanının katkısı % 60, yarıyıl sonu veya bütünleme sınav puanının katkısı % 40 olarak alınır.

BÜTÜNLEME VE TEK DERS SINAVI NE ZAMAN?

Bütünleme sınavına katılım sağlayarak alttan kalan derslerini temizlemek isteyen öğrenciler için tarih 09 Temmuz olurken, mezuniyet için tek ders sınavına girmek isteyenler için ise bu tarih 20 Ağustos olacak.

BAKMADAN GEÇME!