Asya’nın en iyi üniversiteleri belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Asya’nın en iyi üniversiteleri belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2022 10:25

Derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE), Asya’nın en iyi üniversitelerini açıkladı. Türkiye’de ilk 100’de yer alan üniversiteler sırasıyla Çankaya, Koç ve Sabancı Üniversiteleri oldu.

Haberin Devamı

THE Asya’nın En İyi Üniversiteleri sıralamasında Çankaya Üniversitesi 75’inci sırada, Koç üniversitesi 76’ncı sırada ve Sabancı Üniversitesi ise 78’inci sırada yer aldı. 31 ülkeden 616 üniversitenin değerlendirildiği sıralamada 54 Türk üniversitesi bulunuyor. Bu şekilde bu yıl Türkiye listede en çok temsil edilen 5’inci ülke oldu. Türkiye’nin yukarısında ise 118 okul ile Japonya, 97 okul ile Çin, 71 okul ile Hindistan ve 58 okul ile İran yer aldı.

Asya’nın en iyi üniversiteleri belli oldu
ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ’NDEN AÇIKLAMA
Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Can Çoğun, THE Asya sıralamasıyla ilgili şunları söyledi:
“THE Asya 2022 Sıralamasında, Dünya Üniversiteleri arasında 75’inci, Türkiye Üniversiteleri arasında 1’inci ve atıflarda Dünya 1’incisi olduk. Üniversitemiz 25 yaşında genç bir üniversite olmasına rağmen Türkiye’nin kalkınmasında, genç nesillerin akademik bir ortamda yetişmesinde önemli bir yere sahip. Bugüne kadar 17 bin mezun veren üniversitemiz hem öğrencilerinin hem de akademisyenlerinin akademik gelişimlerini önemsiyor ve bilimsel çalışmalarını destekliyor. Uluslararası standartlardaki eğitim kalitemiz ve nitelikli akademik kadromuzla, son teknoloji ve bilimsel disiplinlerdeki gelişmelere odaklı çalışmalarımızı, endüstriyel iş birliklerimizi ve bilginin paylaşılması yönündeki gayretlerimizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Çalışmalarımızın sonucunda, hem Türkiye’de lider konumda bulunmaya hem de bilimsel çalışmalarda ülkemizin adını ön sıralara taşıyarak dünyaya örnek olmaya devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

ASYA’NIN EN İYİ 10 ÜNİVERSİTESİ
THE Asya’nın en iyi üniversiteleri arasında yer alan üniversiteler; öğretim, araştırma, alıntı, uluslararası görünüm ve endüstriyel kazanç başlıklı 5 kategoride değerlendirildi. 2021 yılına kıyasla listedeki ilk 7 üniversitede bir değişiklik olmazken 8, 9, ve 10’uncu sıradaki üniversitelerde değişiklikler yaşandı. 2021 yılında 8’inci sırada yer alan Seoul National University 9’uncu sıraya düştü. The Hong Kong University of Science and Technology geçtiğimiz yıl 9’uncu sırada yer alırken bu yıl 8’inci sıraya yükseldi. Fudan University ise 11’inci sıradan 10’uncu sıraya yükselerek bu yıl listede ilk 10’a girdi. Buna göre ilk 10 üniversite şöyle sıralandı:

Haberin Devamı

1) Tsinghua University, Çin
2) Peking University, Çin
3) National University of Singapore, Singapur
4) University of Hong Kong, Hong Kong
5) Nanyang Technological University, Singapur
6) The University of Tokyo, Japonya
7) Chinese University of Hong Kong, Hong Kong
8) Seoul National University, Güney Kore
9) The Hong Kong University of Science and Technology, Hong Kong
10) Fudan University, Çin

TÜRKİYE’NİN İLK 10 ÜNİVERSİTESİ
1) Çankaya Üniversitesi
2) Koç Üniversitesi
3) Sabancı Üniversitesi
4) Orta Doğu Teknik Üniversitesi
5) İstanbul Teknik Üniversitesi
6) Bilkent Üniversitesi
7) Hacettepe Üniversitesi
8) Bahçeşehir Üniversitesi
9) Boğaziçi Üniversitesi
10) İstanbul Medeniyet Üniversitesi

BAKMADAN GEÇME!